Hava Durumu

Termik santralden vazgeçin!

Kozağacı Vadisine yapılması planlanan Termik Santral'in 1 Kasım'da ihaleye çıkması Bursa Akademik Odalar Birliği'nin gündemine oturdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2012 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2012 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Termik santralden vazgeçin!

Melahat BİLGİN

Keles ilçe merkezi dahil 23 köyü içerisine kapsayan termik santral projesinin 1 Kasım 2012'de Ankara'da ihaleye çıkarılmasına BAOB'da faaliyet gösteren oda başkanları tepki gösterdi. Birçok köylünün de katılım gösterdiği toplantıya, Bursa Tabipler Odası Başkanı Kayıhan Pala, Bursa Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ali Uluşahin, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ertuğrul Aksoy ve Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Remzi Çınar, Doğa-Der ve Dağ-Der başkanları katıldı. Oda başkanları termik santrali, ihaleye çıkmadan son bir çağrı da bulunarak: 'Kozağacı Vadisine termik santral istemiyoruz' dedi.
 

Keles'te Tarım Biter!
Termik santralde kullanılacak kömürün Keles'teki tarımı bitireceğini aktaran Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ertuğrul Aksoy, "Bu santral ile Keles Kozağacı Vadisinin gelecekte 15 köyü ve arazinin %20'lik toprağı kaybolacak ve tarım bitecek" açıklamalarında bulundu.
 

Hastalıklar Kapıda
Termik santrallerinin insan sağlığını doğrudan etkilediğini vurgulayan Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala, "Hava kirliliği nedeniyle birçok solunum yolu rahatsızlığı ortaya çıkar. Sadece bununla da kalmaz. Çıkan arsenik nedeniyle cilt kanseri ve erken doğum riskleri ortaya çıkacaktır" dedi.
 

Santral, Turizmi Dahi Etkiler
Baca gazının ve ağır metallerin insan vücuduna zarar verdiğini söyleyen Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ali Uluşahin, "Bu ağır metaller insan vücuduna girdiğinde bir daha dışa atılamaz ve birikir. Termik santralleri sadece insana değil iklimin değişmesine de sebep olacaktır. Bu da Bursa turizmini etkileyecektir" ifadelerini kullandı.
 

Bursa'nın Enerjisi Yeterli
Rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerjilerin kullanılması gerektiğinin altını çizen Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Remzi Çınar'da bu projelerin kamunun yararına olmadığını, Bursa'nın tükettiğinin çok üstünde enerji ürettiğini söyledi. Baro Başkanı Ekrem Demiröz'de, Kozaağcı vadisi köylülerine mücadeleleri boyunca destek olacağının sözünü verdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.