Hava Durumu

Terminalde büyük kriz!

Terminalde işler iyice arapsaçına döndü. Bir yandan işyerlerine haciz gelirken, diğer yandan bilet kesmeme eylemi vatandaşları mağdur etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2012 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2012 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Terminalde büyük kriz!

Şehirlerarası otobüs terminalinin işletmeciliğini yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret AŞ (BURULAŞ), Bursa Otobüsçüler Temin Tevzi Kooperatifi'nin (Boy-Koop) mallarına el koydurdu.
Haciz işlemleri sebebiyle icra müdürü ile kurum avukatı Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerle Bursa Terminali'ne geldi.

BİR YILLIK KİRAYI ÖDEDİK
Bir yıllık kiranın ödendiğini ifade eden ve terminalde bir kamu hizmeti verildiğini ancak bunun aksadığını iddia eden Boy-Koop Genel Müdürü Bülent Yörü, sözleşmenin 4'üncü maddesine göre kendilerine açılan davaların iptal edileceğini ancak bunun yapılmadığını söyleyerek, davalar iptal edilmeyince yazıhanelere icra geldiğini ifade etti.

TİCARİ BİR OLAY
BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ise olayın ticari bir mesele olduğunu belirterek, yazıhane sahiplerine gerekli tüm toleransları sağladıklarını söyledi. Tüm iyi niyetlerine rağmen 14 aydır kiraların ödenmediğini ifade ederek, "Geçen sene büyük zorlukla bir önceki yılın kiralarını tahsil ettik. Ama geçen yılın nisandan bu yana hiç kira ödemediler. Aylık kira 4 bin lira. Bu parayı ödememek için direndiler, şimdi de faizleri birikti, hiç ödemek istemiyorlar. Bu nedenle biz de tahliye kararı çıkardık" diye konuştu.

BİLET ALAMADILAR
Bu arada terminale gelen ve daha önceden bilet alan yolcular haciz işlemleri sebebiyle mağdur oldu. Bazı firmaların otobüslerinin seferleri durdurulurken, terminalden çıkışlarına izin verilen bazı otobüs firmaları ise mağdur olan yolcuları alarak hareket etti. Sabah saatlerinde memleketlerine gitmek için terminale gelen yolcular ise yazıhane yetkililerinin verdiği cevap karşısında şoka uğradı. Terminale gelen haciz sebebiyle yolculara bilet verilmezken, daha önce bilet alan yolcuların ise otobüsleri peronlardan kalkamadı.
Aykut YATIKÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.