Hava Durumu

"Terör kazanmayacak, Türkiye kazanacak"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terörle mücadele çalışmalarının, güvenlik güçleri tarafından etkin bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, “İnşallah birlik, bütünlük içerisinde yolumuza devam edeceğiz, terör kazanmayacak, Türkiye kazanacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Terör kazanmayacak, Türkiye kazanacak"
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara’dan Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli uçağı ile Ordu-Giresun Havalimanı’na geldi. Burada gazetecilerin terörle mücadele ile ilgili sorularını yanıtlayan Numan Kurtulmuş, etkin bir şekilde mücadelenin sürdüğünü söyledi. Numan Kurtulmuş, “Terör yaygın bir şekilde, şehirlerde, bir çok ilçelerimizde hendekler kazarak, ya da canlı bombalar kullanarak, büyükşehirlerimize de zarar verecek şekilde faaliyetlerde bulundu. 22 Temmuz’dan bu yana üstüne gidiliyor ve terör inşallah bütünüyle etkisiz hale getirilecek. Burada özellikle PKK terörüne karşı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Kürt kardeşlerimizin vermiş olduğu, halkın vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ederiz. Halk bu büyük desteği vermemiş olsaydı, bu fedakarlığı yapmamış olsaydı, gerçekten daha zor bir mücadele yürütülecekti” dedi.

'SON DERECE KAPSAMLI PROJE YÜRÜTÜLÜYOR'

Güvenlik güçlerine verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür eden Numan Kurtulmuş, “Olumlu sonuçlar alınmaya başlamıştır, şehirler temizlenmeye başlamıştır. Şimdi bu adım süratle kapatılacak. Bundan sonra terörden ayıklanan bu şehirlerde hayat hızla normale döndürülecektir. Bunun için bir eylem planını yürütüyoruz. Bütün ilgili Bakanlıklarımız üzerine düşen sorumlulukları yerine getiriyor. Bu kentlerin yeniden imar ve inşası, vatandaşlarımızın istihdam imkanlarının artırılması, vatandaşlarımızın diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak son derece kapsamlı bir proje yürütülüyor. Ümit ederim ki; en kısa süre içerisinde, nasıl Van depreminden sonra Van yeni bir şehir olarak inşa edildiyse, bütün bu şehirler Silopi de, Cizre de, Sur da o şehirlerin tarihi dokusuna uygun bir şekilde çok daha güzel halde yeniden imar edilecektir” şeklinde konuştu.

'BİRLİK BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ'

Terör örgütlerinin taşeron olarak kullanıldığını ifade eden Numan Kurtulmuş şöyle devam etti:
“Terörün bir amacı var; birileri bunları taşeron olarak kullanıyor. Birileri bir takım insanları kandırarak terörün içine kanalize ediyorlar. Sonuçta terör örgütlerinin dünyanın her yerinde yapmak istedikleri, Türkiye’de oynanan bu oyunlarla yapmak istedikleri şeyler şudur; birincisi halkı korkutmak, halkı ürkütmek. Devlete güvenini sarsmak, huzursuz, tedirgin etmek. İkinci hedefi ise, varsa o ülkede etnik birtakım farklılıklar bu terör üzerinden etnik farklılıkları taşımak, böylece toplumsal kırılmalara neden olmak. Türkiye’de de bunları yapıyorlar. Dolayısıyla terör örgütleri tabiki bu ülkenin her yerinde mümkün olduğu kadar çok olay çıkarmak isteyecekler. Karadeniz’i, Akdeniz’i rahatsız edecekler. Allah muhafaza, turizm mevsimindeyiz, bazı turistik bölgelere karşı saldırıda bulunabilirler. Bunları yapacaklar ki, böyle bir Türkiye’de halkın tamamı tedirgin olsun. İnşallah birlik, bütünlük içerisinde yolumuza devam edeceğiz, terör kazanmayacak Türkiye kazanacak.”

'TÜRKİYE SEYİRCİ KALMAZ'

PYD’nin Suriye’de etnik temizlik yapmak istediğini de söyleyen Numan Kurtulmuş, “Biz Suriye’nin Kuzey’inde Kürt kardeşlerimizin varlığından asla rahatsız olmayız. Bizim başından beri itiraz ettiğimiz şey, herhangi bir örgütün, burada söz konusu olan örgüt PYD’dir. Örgütün oradaki Kürt varlığı üzerinden hareket ettiğini söyleyerek, o bölgede bir takım etnik temizlikler yapılmasıdır. Yani Kuzey Suriye nasıl Kürtlerin memleketiyse, aynı zamanda Arapların da memleketidir, Türkmenlerin de memleketidir. Hiçbir unsurun arkasına birtakım güçlerin desteklerini alarak, hiçbir unsurun orayı temizlemeye kalkması ve orayı Araplardan, Türkmenlerden uzaklaştırarak bir Kürt bölgesi haline getirmesine Türkiye seyirci kalmaz” diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, daha sonra karayoluyla Ordu Valiliği'nin Boztepe'de düzenlediği iftar yemeğine katılmak üzere Gülyalı'dan ayrıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.