Hava Durumu

Terör örgütüne darbe!

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı 65 köy ve mezrada 4 Ekim'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyon tamamlandı. Operasyonda, 16 sığınak ve 3 barınak imha edildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2018 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2018 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Terör örgütüne darbe!

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten ve aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon düzenlendiği anımsatıldı. Açıklamada, operasyon ilan edilen bölgede, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Lice ve Hani ilçelerine bağlı 65 köy ve mezrada, 4 Ekim Perşembe günü saat 06.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatılarak, yasağın dün 24.00 itibariyle kaldırıldığı duyuruldu.

5 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi

Açıklamada, bölgede Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Komando timleri, Güvenlik Korucuları ve Polis Özel Harekat timleriyle icrasına başlanılan "Bayrak-94 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı-1 Müşterek Operasyonu"nun da bugün 05.00 itibariyle başarıyla tamamlandığı bildirildi. Operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan 16 sığınak ve 3 barınağın vatandaşların da yardımıyla tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiğine dikkat çekilerek, "Lice ilçesi Birlik köyü mülki sınırları içerisinde beş farklı noktada amonyum nitrat maddesi ile hazırlanmış ve uzaktan komuta sistemiyle patlatmaya hazır hale getirilmiş 5 adet Mayın/EYP bulunmayı müteakip, Patlayıcı Madde Tespit ve İmha (PAMİ) Timince yerinde imha edilmiştir" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.