Hava Durumu

Terör örgütüne kıskaç! Kesildi...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu CNN TÜRK'te Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, "Bizim anlatmaya çalıştığımızı terör örgütü açık bir şekilde ortaya koydu. Yani bu bölgeden sürekli tacizler geldiğini söylüyorduk. Müttefiklerimize bunu anlattık maalesef görmezden geliyorlar." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2019 20:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2019 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Terör örgütüne kıskaç! Kesildi...

Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Rasulayn ile doğusundaki Dırbasiye ilçesi arasında, YPG/PKK'nın ikmal için kullandığı yol kesildi.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

11 KÖY TEMİZLENDİ

Gün içerisinde Tel Abyad'daki El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık, Hamidiye, Berzan, Cüdeyde ve Gısas köyleri ile Rasulayn'daki Kişto ve Aşağı Kişto köyü YPG/PKK'lı teröristlerden temizlendi.

İKMAL YOLU DA KESİLDİ

Öte yandan SMO, Rasulayn ile doğusundaki Dırbasiye ilçesi arasında, YPG/PKK'nın ikmal için kullandığı yolu kesti. SMO, kurtarılan köylerde arama tarama faaliyetleri yürütüyor, güvenlik tedbirleri alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.