Hava Durumu

Terör örgütünün iç yüzünü anlattılar

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, Afrin'deki harekatta Burseya Dağı ve Kastel Cindo köyünü teröristlerden temizlemişti. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmalarda 11 PKK/PYD'li de sağ olarak yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Terör örgütünün iç yüzünü anlattılar

Sabah'tan Uğur Yıldırım'ın haberine göre yakalananlar terör örgütünün iç yüzünü anlattı. Terör örgütünün her aileden bir kişiyi zorla aldığını, alınanlar arasında çocukların da olduğunu belirten PYD/PKK'lı teröristler Burseya Dağı'ndaki tünellerin de halka 2 yılda zorla kazdırıldığını anlattı. O ifadeler şöyle:

2 YIL TÜNEL KAZDIRDILAR

Hurike G. (16): Ailemin hepsi Türkiye'de yaşıyor. Kız kardeşimi görmek için Afrin'e gelmiştim. YPG bayram günü beni kız kardeşimin evinden zorla aldı. Beni cepheye getirdiler. Buraya hiç kimse kendi iradesiyle katılmadı. Bizim gibi zorla askere aldıkları adamları en ön cephelerde ölüme terk ettiler. Afrin'de insanlara zulüm ediliyor. Ben kendi irademle teslim oldum. Burseya'daki tünellerde bir süre zorla çalıştırıldım. Günde bir defa yemek veriyorlardı. Başlarında Agit adında Kandil'den gelen biri vardı. Afrin'de örgüte para ödemeyen ya da kendilerince suçlu buldukları insanları buraya getirip çalıştırıyorlardı. 2 yıl boyunca insanlara tüm dağı zorla kazdırdılar. İnsanlar, hastalansa da çalışmak zorundaydı. Nerenin nasıl kazılacağını söyleyen bir ekip vardı. Bazen aşağı doğru kazıp merdivenler yapılıyordu bazen de yukarı kazıyorduk. Bafelyon Tepesi'nde de tüneller kazılıyordu.

Kastel Cindo köyünde esir alınan Beşar Hemadi (18): Beni zorla silah altına aldılar. Çuvala koyup zorla getirdiler. Afrin'in durumu hiç iyi değil. 13-14 yaşındaki çocuklar zorla silah altına alındı. Süt içmeyi bile bilmeyen adamlara silah verdiler. Ben buraya isteyerek gelmedim. Burada olmak, Türk askerine ya da ÖSO'ya karşı savaşmak benim tercihim değildi. Bu benim kaderim mi?

'KANDİL'DEN GELENLER BİZİ EĞİTTİ'

Ahmet Aziz (31): Halep'teki savaştan kaçıp Afrin'e geldik. Yiyecek ekmeğimiz bile yoktu. Türkiye'ye gittim 2 yıl çalıştım para kazandım. Annem babam yalnız kalınca Afrin'e dönmek zorunda kaldım. Her evden birini askere alıyorlardı, beni de aldılar. 'Annem babam hasta' dedim ama izin vermediler. Kandil'den gelen kişiler bizi eğitti. Cephedekilere 300 dolar maaş veriyorlardı. Kaçmayalım diye başımıza adam diktiler.

'SİZE PARA VERECEĞİZ' DİYE KANDIRDILAR

Musa Ahmet (27): Ailenize bakacağız, size para vereceğiz, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacağız" deyip bizi kandırdılar. Hasta olanları bile zorla silah altına aldılar. Ben şeker hastasıyım ama eve dönmeme izin vermediler. İlaç almama bile izin vermiyorlardı. Ailem nerede, yaşıyorlar mı hiçbir fikrim yok. Türk-Kürt-Arap bir arada yaşıyorduk. Afrin'deki yabancı teröristler gitsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.