Hava Durumu

Terör örgütünün kritik ismi günübirlik evde yakalandı!

İstanbul'da son dönemlerde bir çok fuhuş ve uyuşturucu olayıyla gündeme gelen günü birlik evlerin denetlenmesine yönelik olarak 3 ilçede yapılan operasyonda mücadele kapsamında günlük kiralık evlere düzenlenen operasyonda aranan 8 kişi yakalanıp gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2018 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Terör örgütünün kritik ismi günübirlik evde yakalandı!

Yakalanan şahıslardan birisinin 2015 yılında Biingöl Cumhuriyet Savcılığınca hakkında DAEŞ terör örgütü mensubu olmak suçundan yakalama kararı çıkarılan Naim Tua isimli terörist olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin koordinesinde son dönemlerde nüfus yoğunluğu olarak hızlı bir artış gösteren ve son dönemlerde günlük kiralık evleriyle gündeme gelen Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmeceilçelerinde operasyon düzenlendi.

Her iki şubeye bağlı 500 polisle eş zamanlı baskınlar şeklinde gerçekleştirilen operasyonlarda daha önceden belirlenen adreslere ani baskınlar düzenlendi. Uyuşturucu madde satışı ve fuhuş yaptırıldığı gerekçesiyle basılan günübirlik evlerde yapılan aramalarda haklarında arama kararı bulunan 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Çok sayıda evin işlem yapılıp mühürlendiği operasyonlarda 3 sahte kimlik, 2 ruhsatsız tabanca, 100 gram esrar ve 55 adet uyuşturucu hap ele geçiren ekiplerin gözaltına aldığı 8 aranan şahıstan birisinin DAEŞ'in Bingöl hücresi sorumlularından Naim Tua isimli terörist olduğu öğrenildi.

Üzerinde Suriye nüfusuna düzenlenmiş sahte bir kimlikle yakalanan ve 2015 yılında Bingöl Cumhuriyet Savcılığı'nca hakkında çıkarılan yakalama kararıyla arandığı öğrenilen DEAŞ'ın Bingöl hücresi içerisinde sorumlu düzeyde olduğu, uzun süre Suriye'deki çatışma bölgelerinde savaştığı ve örgüt talimatları kapsamında kaçak yollarla İstanbul'a geldiği tespit edildi.

Örgüte yönelik olarak daha önce düzenlenen operasyonlarda son anda polisin elinden kaçtığı da belirlenen terörist Tua ile birlikte yakalanan diğer 7 şahısın ise asayiş suçlarından haklarında yakalama kararı bulunan şahıslar olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.