Hava Durumu

Terörist cenazesi köylüleri ayaklandırdı

İstanbul'da polisle girdiği çatışmada ölen DHKP-C'linin cenazesini köylüleri istemedi. Tepkiler üzerine, jandarma ekipleri köydeki mezarlık çevresinde de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2018 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2018 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Terörist cenazesi köylüleri ayaklandırdı

İstanbul'da 2 gün önce gerçekleşen operasyonda, polisle çatışmaya giren 25 yaşındaki DHKP-C'li İbrahim Devrim Top öldürüldü. Ölen adamın cenazesi Çorum'a götürülünce köylülerin bir kısmı bu durumdan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Bunun üzerine jandarma ekipleri, köydeki mezarlığın çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

ÇATIŞMA ÇIKTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde 9 Mayıs'ta, Efendi Y.'nin uyuşturucu sattığı gerekçesiyle silahla yaralanmasıyla ilgili çalışma başlattı. Ekipler olaya karıştığını belirlediği şüphelilerin yakalanması için Sarıyer'de 4 adrese yönelik gece saatlerinde operasyon düzenledi. Bu sırada iddiaya göre bir adrese baskına giden ekiplere Efendi Y.'nin vurulmasıyla ilgili olaya karıştığı belirlenen 25 yaşındaki İbrahim Devrim Top'un silahla ateş açması üzerine çatışma çıktı. Çatışmada İbrahim Devrim Top ölü olarak ele geçirildi. İbrahim Devrim Top'un terör örgütü DHKP-C'ye üyelikten kaydı bulunduğu ve arandığını belirtildi. Olay sırasında evde bulunan Hakan Y. ve eşi Sevgi Y. gözaltına aldı. Ev sahibi olduğu kaydedilen Hakan Y. ve eşi Sevgi Y. Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.