Hava Durumu

Teröristler Bursalı nakliyecilerin tırlarını ateşe verdi

Van'da yol kesen pkk'lılar, Karacabeyli iki nakliyeciyi silah zoruyla araçtan indirdikten sonra tırları ateşe verdi

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2012 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2012 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Teröristler Bursalı nakliyecilerin tırlarını ateşe verdi



Bursa'nın Karacabey ilçesinden Van'a gitmek üzere yola çıkan 2 TIR'ın, Bitlis-Van karayolunda silah zoruyla araçları durduran teröristler tarafından ateşe verildiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Karacabey'den yükledikleri yağları Van'a götürmek için 16 TF 117 ve 16 HBE 57 plakalı TIR'larla yola çıkan Karacabeyli nakliyeciler Cengiz Erepçin ile Arif Garip, Bitlis-Van karayolunun Kuzgunkuran mevkiinde 4 kadın terörist tarafından durduruldu. Erepçin ve Garip ile birlikte 6 TIR'ın daha durmasının ardından, çevrede gizlenmiş 25 kişilik terörist grup hemen araçların etrafını sararak havaya ateş etmeye başladı. Ellerindeki uzun namlulu silahlarla şoförleri araçtan indiren PKK'lılar, daha sonra TIR'ları ateşe verip olay yerinden kaçtı.

PKK'lı teröristler tarafından TIR'ları yakılan Karacabeyli nakliyecilerden Cengiz Erepçin, yaşadıklarını şu şekilde anlattı:
"Ben ve diğer Karacabeyli nakliyeci arkadaşım Arif Garip ile arka arkaya gidiyorduk. Bizim arkamızda 6 TIR daha vardı. Kuzgunkuran mevkiine geldiğimizde ellerinde uzun namlulu silahları olan 4 kadın terörist yola çıkıp silahlarını bize doğrulttu. Durmamızla birlikte çevrede saklanmış olan 25 kişilik terörist grup TIR'larımızın etrafını sarıp havaya ateş etmeye başladı. Daha sonra yanımıza gelen teröristler, silah zoruyla bizleri araçlarımızdan indirdi. Sürekli Kürtçe konuşup PKK lehine slogan atan gruptan biri, daha sonra Türkçe olarak bize, 'Biji Apo' diye bağırmamızı söyledi. Ellerindeki silahları bize doğrultarak zorla, 'Biji Apo' diye slogan attıran teröristler, daha sonra TIR'larımızı ateşe vererek kaçtı. Biz de PKK'lılar gittikten sonra bir otobüse binerek en yakın karakola gidip yaşadıklarımızı anlattık. Güvenlik güçleri hemen çevrede operasyon başlattı.''

Nakliyeci Cengiz Erepçin ise TIR'ı krediyle aldığını ve ödemelerinin devam ettiğini belirterek, "150 bin lira zararım var. Bu zararımı kim karşılayacak? Adamlar elini kolunu sallayarak yol kesiyor ve TIR'larımızı yakıyor. İsteseydiler bizi öldürebilirlerdi. Nerede bu devlet? Ne can ne de mal güvenliğimiz var. Ekmek parası için yollara düşüyoruz ama kimse bize sahip çıkmıyor. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum. Mağduriyetimizi giderin'' ifadelerini kullandı.

Karacabey Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Süzen ise olayı kınayarak, "Meslektaşlarımız mağdur olmuştur. Güneydoğuya mal taşıyan nakliyecilerin can ve mal güvenliği sağlanmalıdır. Oradaki vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Bundan sonra da sevkiyatlarımız devam edecek" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.