Hava Durumu

Teröristleri korku sardı!

Suriye'de terör örgütü PYD/YPG, kontrolü altındaki Rasulayn kentinde ABD askerlerinin çekilmesi nedeniyle kontrol noktalarını terk etti. Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin doğusuna yapılacak operasyon için emir bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2019 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2019 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Teröristleri korku sardı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden çekilme kararı alıp Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna askeri harekat başlatmasına yeşil ışık yakmasının ardından, ABD Dışişleri'nden bir yetkili "Biz bu operasyonu hiçbir şekilde desteklemiyoruz" demişti.

PENTAGON YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA: UNSURLARIMIZI ÇEKTİK

ABD askerlerinin çekilmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Pentagon yetkilisi, "Belirli bir bölgedeki unsurlarımızı çektik." ifadesini kullandı. Yetkili, bu bölgenin, ABD ile Türkiye'nin üzerinde mutabık kaldığı "güvenlik mekanizması" alanı olarak da tanımladıkları Tel Abyad ve Ayn el-İsa olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la yaptığı görüşmenin ardından ABD'li güçlerin Suriye'den çekilmeye başladıklarını açıklamıştı.

TSK OPERASYON EMRİ BEKLİYOR

Açıklamanın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin doğusuna yapılacak operasyon için emir bekliyor.

KONTROL NOKTALARI BOŞALTILIYOR

PKK/YPG kontrolündeki Rasulayn'da daha önce giriş çıkışlar PKK/YPG tarafından kontrol altında tutulurken, örgüt üyesi teröristlerin ABD askerlerinin çekilmesinin ardından kontrol noktalarını boşalttıkları gözlemlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.