Hava Durumu

Tescilli deprem bölgesi 'konut alanı' yapıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan ve deprem bölgesi olması nedeniyle yerleşime uygun olmayan alan olarak nitelendirilen arazi, AK Parti, CHP ve MHP'li İBB Meclisi üyelerinin ortaklaşa onayıyla 'konut alanı' yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2018 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2018 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tescilli deprem bölgesi 'konut alanı' yapıldı!

İstanbul Beylikdüzü'ndeki bir arazi hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, tartışma yaratacak bir karar aldı. Beylikdüzü'nde bulunan ve yerleşime uygun olmayan alan olarak nitelendirilen arazi, Ulaşım Planlama Müdürlüğü ile Deprem Zemin İnceleme Müdürlüğü'nün olumsuz görüşlerine rağmen, AK Parti, CHP ve MHP'li İBB Meclisi üyelerinin ortaklaşa onayıyla "konut alanı" yapıldı.

DEPREM RİSKİ BULUNUYOR

Arazinin konut alanı yapılmasına gerekçe olarak ise 1991 tarihindeki sakıncalı alanların, yani zemin açısından yerleşime uygun olmayan ve deprem riski bulunan, "Önlem alınmadan yapılaşmaya izin verilmeyecek alanlar" şeklinde nitelendirilen alanların, tamamının inceleme alanı dışında bırakılması ve bölgenin 2010 yılından beri imar planı olmaması nedeniyle yaşanılan sıkıntıların giderilmesi savları öne sürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.