Hava Durumu

Tesla'dan tartışma yaratacak Apple yorumu

Tesla yatırımcısı Ross Gerber, Apple'ın inovasyon gücünü ve pazar genişliğini artırmak için Tesla'dan en az yüzde 5 hisse satın alması gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2018 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2018 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tesla'dan tartışma yaratacak Apple yorumu

ABD merkezli yatırım yönetimi firması Gerber Kawasaki'nin kurucu CEO'su, elektrikli otomotiv devi Tesla'nın yatırımcılarından Ross Gerber, CNBC'ye verdiği röportajda Apple'ın Tesla'dan hisse satın almasının iki şirketin de yararına olacağını söyledi.

Finansal açıdan zor bir dönemden geçen ve söz verdiği siparişleri yetiştirmeye çalışan Tesla ile ilgili Gerber şunları söyledi:

"Elon Musk'ın sorunları genelde operasyonel. Geçmişte aynı sıkıntılar nedeniyle Steve Jobs, Tim Cook'u işe almıştı. Cook bu rol için mükemmeldi. Geçmişte Apple ve Tesla bir araya gelmedi çünkü Musk'ın Apple'a ihtiyacı olmadı ama aşikâr ki Elon'ın şimdi yardıma ihtiyacı var."

Gerber, Tesla'nın operasyonlarda inovasyon eksikliğine sahip olduğunu söylerken Apple'ın da benzer süreçten geçtiğini söyledi. Gerber, "Apple'ın bundan beş yıl sonra nerede olacağını bilmiyorum. Gelecek 10 yıl içerisinde telefonların öncelikli cihaz olacağını zannetmiyorum" dedi.

Mobilitenin Apple için büyük bir fırsat olacağını aktaran Gerber, teknoloji devinin sürücüsüz araç projesi "Project Titan"ın hiçbir yere gitmediğini bu nedenle Tesla'nın çok daha büyük bir piyangoolacağını aktardı. Gerber'e göre Apple'ın operasyon sistemleri ve app store'unu Tesla araçlarına yerleştirmesi piyasada ulaşacağı müşteri kitlesinde yepyeni bir kapı açacak.

"Apple, Tesla ekranına iOS'u yerleştirmek için yüzde 5 ya da yüzde 10 hisse satın almalı" diyen Gerber, Musk'ın ortak aradığı bir ortamda, Tesla halka açılsın ya da açılmasın, Apple'ın hızlı hareket etmesi gerektiğini söylüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.