Hava Durumu

Tesla, Model 3 parçalarından solunum cihazı tasarladı!

Covid-19 krizi, dünyayı adeta durma noktasına getirdi. Otomotiv sektörü de bu krizden etkilenen başlıca sektörlerden biri. Öyle ki şirketler, Corona virüsü ile mücadele kapsamında üretimlerini askıya aldılar. Bu sonuçlarla başa çıkmak karmaşık bir hal alsa da Tesla, bazı endüstri devlerinden daha iyi bir durumda ve Corona virüsü ile mücadelesi hız kesmeden devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tesla, Model 3 parçalarından solunum cihazı tasarladı!

Tesla, Covid-19 krizi için solunum cihazı üretmek amacıyla tesislerini yeniden şekillendiren firmaların başında geliyor. Tesla'daki mühendisler, Pazar akşamı şirketin YouTube kanalında yayınlanan bir videoda, ürettikleri solunum cihazının prototipini gösterdiler.

Model 3'ün parçalarından çıkan solunum cihazı

Solunum cihazlarının büyük bir kısmı Tesla araba parçalarına dayanıyor. Mühendislerden biri, şirketin mevcut stokları yeniden konuşlandırarak cihazları hızlı bir şekilde ürettiklerini söyledi. Video, CEO Elon Musk'ın, Tesla'nın New York fabrikasını solunum cihazı üretmek üzere yeniden açmayı planladığını söylemesinden iki hafta sonra geliyor.

Tesla'da mühendis olarak çalışan Joseph Mardall konuyla ilgili olarak, "Gerçekten iyi bildiğimiz, güvenilirliğini bildiğimiz parçaları kullanıyoruz. Bu sayede hızlıca yol alabiliyoruz." dedi. Videoda gösterilen cihaz, aslında, Tesla'nın Model 3 elektrikli sedanlarında kullanılan multimedya paneli. Bu dokunmatik ekranda, oksijen alımı ve karbondioksit çıkışı kolaylıkla izlenebiliyor. Bu cihazın, sadece bir prototip olduğu göz önüne alınırsa, cihazların ne zaman üretime geçeceği henüz belli değil.

Tesla nakit rezervuarında rakiplerinden önde geliyor

Bir Reuters raporuna göre, Tesla'nın nakit rezervuarının, herhangi bir gelir elde etmeden, şirketi yaklaşık bir yıl hayatta kalmasını sağlayacağı gösteriliyor. Bunun, General Motors, Ford gibi şirketlerden daha iyi olduğu söyleniyor. Geçen yıl, Tesla dördüncü çeyrekte 6,3 milyar dolar otomotiv geliri elde etti. Bunun yanı sıra şirket, ikinci çeyrek için arka arkaya 100.000'den fazla araç üretti. Bu rakamı daha da ilginç kılan şey, otomobil devinin, Mart 2020'nin son yarısında California tesisinin kapatılması da dahil olmak üzere, Corona virüsü nedeniyle operasyonları kesilmiş olmasına rağmen, bu sayıyı elde etmiş olması. Kısaca Tesla, kendinden ödün vermeden bu zorlu mücadelede yerini koruyor.

Tesla'nın solunum cihazı prototipini gösterdiği videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.