Hava Durumu

THY uçağında 'koku' paniği!

İstanbul-Brüksel seferini yapan THY uçağı, göz yanmasına neden olan koku üzerine Viyana Uluslararası Havalimanı'na acil iniş gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2017 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2017 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
THY uçağında 'koku' paniği!

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Brüksel seferini yapan uçağı Viyana'ya acil iniş yaptı.İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan TK1945 sefer sayılı A320 tipi THY uçağında kabinin ön bölümünde yolcular tarafından yanık kokusu fark edildi. Bunun üzerine uçağın pilotları Viyana Schwechat Havalimanı'na yöneldi.

TC-JPR tescilli uçağın Viyana'ya sorunsuz teker koyduğu öğrenilirken, yolcuların terminale alındığı ve uçakta kontrol yapıldığı öğrenildi.

AirTürkHaber'in haberine göre uçakta yanık kokusuna neden olabilecek herhangi bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi.

THY'DEN AÇIKLAMA

THY'den yaşanan acil inişe ilişkin açıklamada;

"TC-JPR Airbus 320 tip uçakla icra edilmekte olan ve toplamda 126+3 bebek yolcusu bulunan TK 1945 SAW/ BRU seferi, kabin içerisinde geniz ve göz yanmasına neden olan bir koku nedeniyle Viyana istasyona mecburi iniş gerçekleştirmiştir. Sorunsuz bir şekilde Viyana'ya iniş yapan sefer yolcularında herhangi bir sağlık problemine rastlanmamıştır. Kokunun saptanmasına yönelik gerekli teknik inceleme, yetkili ekipler tarafından devam etmektedir. Yolcularımızın seyahatlerinin devamını sağlamak adına AHL kalkışlı, TK6925 sefer sayılı IST-VIE seferi planlanmıştır. İntikal seferi, Avusturya lokal saati ile 18:00'da VIE-BRU seferini icra edecektir. Bu süre zarfında Viyana'da bekleyen yolcularımız, ikram hizmeti sunularak, bekleme salonuna alınmıştır." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.