Hava Durumu

THY yönetiminde şok gelişme!

Türk Hava yolları'nın alt markası olan Anadolujet'te şok bir ayrılık yaşandı. Şirket kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kuruluşundan bu yana şirketin başında olan Sami Alan görevinden ayrıldı. Alan, 5 yıl önce kurulan Anadolujet'in tüm stratejisini belirleyen isimdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2012 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2012 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
THY yönetiminde şok gelişme!

Uçuş serüvenine 5 uçakla başlayan AnadoluJet'in şu anda 20 uçağı bulunuyor. Şirketin uçtuğu nokta sayısı ise 40'a ulaştı.

İşte ayrılığın perde arkası

Doğan Haber Ajansı'nın ulaştığı Sami Alan, ayrılığın perde arkasını anlattı. Olayın son zamanlarda başında bulunduğu Anadolu Jet ile THY arasında bir doku uyuşmazlığı olduğunu belirten Alan, "Başta genel müdürümüz Temel Kotil olmak üzere bir süredir çeşitli sorunlar yaşıyorduk. Ancak en son Güney Sudan'la gerçekleşen havayolu kurma projesi nedeniyle gelişen olaylar işi farklı bir boyuta getirdi" dedi.

Kardeşi Ahmet Alan'ın Güney Sudan Türkiye fahri konsolosu olduğunu belirten Alan, "Ülke ikiye ayrıldıktan sonra yeni hükumet hem iç hatlar, hem de dışarıda birkaç noktaya uçacak bir havayolu kurmak üzere çalışmalara başladı. Gelişmelerden kardeşim vasıtası ile haberdar oldum. Önce Borajet şirketi bu işe talip oldu. Görüşmeler belirli bir seviyeye geldi. Borajet'in Genel Müdürü Kadir Peker bu konuda çalışmaları yapacak bir kişi önerdi. Ancak aynı günlerde devletin çeşitli kademelerinden bu kişi hakkında olumsuz bilgiler geldi" diye konuştu.

Güney Sudan'a vizesiz gittiler

"Kadir Peker, Güney Sudan'a yanına aldığı bu kişi ile birlikte vizesiz gitmeye çalıştı. Kardeşim vize alınması için yardımcı oldu. Ancak Güney Sudan'da Kadir Bey devlet yetkilileri ile görüşemedi. Bu işi daha iyi yapabileceğine inandığım Atlasjet ile Güney Sudan'a giderek görüşmeler yaptık. Atlasjet şirket kurmak üzere ön izin aldı. Ben tüm bu gelişmeleri THY'ye bildirdim"

Disiplin kurulan sevk edildim

Bu gelişmelerin arkasından THY'de Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini söyleyen Sami Alan, "Kurul araştırmalara başladı. Yolsuzluk veya başka bir sorun tespit edilemedi. Bu gelişmeler yaşanırken görevimden alınarak genel müdürlük emrine uzman olarak verildim. Görevimden alınmamam için THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu devreye girdi. Ancak yönetim kurulunda aksi doğrultuda karar çıktı" dedi.

Geçmişte bir çok transfer teklifi aldığını ancak THY'deki görevine devam ettiğini belirten Sami Alan, "Atlasjet'e geçeceğim konuşulmaya başlamıştı. Bu konudaki gelişmeleri THY yönetimine bildirerek bütün kurallara uygun hareket ettim. Amacım, 2003'ten bu yana çalıştığım THY ile bir bütünlük içinde ayrılabilmek" diye konuştu. Sami Alan, istifa mektubunu hazırlayarak yönetime sundu.

Anadolu Jet 2008'de başladı

Uçuşlarına Ankara merkezli 2008'de beş uçakla başlayan ancak sonrasında filosunu 20 uçağa kadar çıkartan Anadolu Jet, son 6 aydır operasyonlarının bir kısmını SunExpress'e kaydırıyor. Boeing 737-800 uçakları THY ve Lufthansa ortaklığındaki SunExpress filosuna geçerken THY'nin bu kararı maliyetleri düşürmek amacıyla yaptığı açıklanmıştı.

THY'de göreve 2003'te başladı

Üniversiteyi Boğaziçi'nde okuduktan sonra, eğitim hayatını Amerika'da sürdüren Alan, 2001-2003 yılları arasında Arizona Türk Amerikan Birliği Başkanlığını yürüttü. Aynı yıllarda America West Airlines'te çalışan Sami Alan, 2003'te ülkesine döndü ve THY'de Genel Müdür Danışmanı olarak görev aldı. Kariyerine THY Gelir Yönetimi Başkanı olarak devam eden Alan, 2008'de ise, AnadoluJet'in icrasından sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanlığı görevine getirildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.