Hava Durumu

Ticaret Kanunu'na tam destek

Muhasebeci ve mali müşavirler, Türkiye ticaret hayatına baştan aşağıya yenileyecek olan bin 535 maddelik Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe girmesini bekliyor. Türkiye'de ticaret hayatına yeniden rota çizecek olan yeni Türk Ticaret Kanunu'na muhasebeciler tam destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2012 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2012 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ticaret Kanunu'na tam destek
 Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) kongre sürecini tamamlayan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bir kısım eleştireler olduğunu belirten BSMMMO Başkanı Mesut Topcu, yeni Türk Ticaret Kanunu'nuna güvenlerinin tam olduğunu kaydetti. Topcu, "Hükümetin de bu konuda baskı altında olduğunun farkındayız. Yine de teknik bir düzenleme olduğunu düşünüyorum. Çok gelişi güzel hazırlanan bir yasa gibi gösteriliyor. Bu şekilde kamuoyunda bir intiba oluşturuluyor. Benim bildiğim 5,5 senelik bir hazırlık süreci var. Böylesine hazırlıkla gelen bir kanuna parlamentoda grubu bulunan bütün siyasi partiler destek verdi. Fakat yasayı bu derece itibarsızlaştırmaya kimsenin hakkı yok" dedi.

Yasadaki iş dünyasını ürküten adli para cezaları maddelerini hatırlatan Topcu, eleştirilen maddelerin kanunun sadece 25 maddesi olduğunu söyledi. Topcu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bunlar belki düzeltilebilir ve yumuşatılabilir. Bu konuda bizim de endişeleri ortadan kaldırmaya yönelik çabalarımız oldu. Ama kanunun çok faydası var. Biz yasanın komple arkasındayız. AK Parti'nin de bu yasanın arkasında durmasını istiyoruz. Önümüzdeki dönemde buna yönelik bir değişiklik yapılmasını bekliyoruz".


"YENİ KANUN GERÇEK ŞİRKETLERİ ORTAYA ÇIKARTACAK"

Yeni kanun sayesinde gerçek şirketlerin ortaya çıkacağını dile getiren Topcu, "Ben inanıyorum ki bizim girişimcilerimiz, bu süreci rahatlıkla yönetecek. Problem olmayacağını düşünüyorum. Bu kanun sürecinde Türkiye'de denetim alanı da değişiyor. Maliye Bakanlığı'nın vesayetindeki bir denetim yapısını biz de doğru bulmuyoruz. Maliye Bakanlığı'nın anayasadan gelen kanun gelirleri ve giderleri konusunda görevleri var. Bu kapsamda uzaktan izleyen ve denetleyen bir yapısı olacak. Biz de 1 Temmuz'u bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.
Topcu ve yönetim kurulu üyeleri ardından MHP İl Başkanı Hasan Toktaş'ı ziyaret etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.