Hava Durumu

TikTok kişisel verileri sızdırıyor iddiası!

Uzun süredir dünya gündeminde olan uygulama ülkemizde de birçok kişi tarafından aktif olarak kullanıyor. Geçtiğimiz yıllarda dünya gündemini sarsan Facebook sızıntıları sonrasında bazı uygulama geliştiriciler Tiktok kişisel verileri sızdırıyor iddiasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2020 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2020 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TikTok kişisel verileri sızdırıyor iddiası!

TikTok kişisel verileri sızdırıyor mu?

Mart ayında gerçekleştirilen incelemeler neticesinde aralarında dünyaca ünlü Tiktok uygulamasının da bulunduğu bazı iOS uygulamalarının hassas verileri sızdırdığı ortaya çıktı.

Çin menşeili sosyal medya uygulaması yayınlandıktan kısa bir süre sonra neredeyse bütün ülkelerde popüler hale gelmişti. Bu inceleme sonrasında uygulamanın Çin istihbarat teşkilatı ile bağlantılı olduğu düşünülmeye başlandı.

TikTok uygulaması kapatıldığı halde Apple kullanıcılarının parolalarını, kripto para cüzdanlarının adreslerini ve kişisel mesajları dahil birçok hassas bilgiye erişebiliyor. Benzer şekilde 53 farklı uygulamanın da bunu gerçekleştirdiğini belirten güvenlik araştırmacıları işletim sistemi güvenliğinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Uygulamalar panoya kopyalanan verileri de okuma yetkisine sahip. Eğer Apple ekosistemine sahip tüm cihazları kullanıyorsanız ve cihazlarınız biri birine yakın konumdaysa MacBook üzerinden kopyaladığınız metin iPhone veya iPad cihazınıza da iletiliyor.

Bu özellik sebebiyle uygulamalar farklı cihazlardan kopyalanan verilere de erişebiliyor. Yapılan işlemler ile ilgili video paylaşan araştırmacılar bu konunun şirket açısından büyük sorunlara sebep olacağının altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.