Hava Durumu

Tim Cook, Uber'i tehdit etti

Apple'ın CEO'su Tim Cook'un Uber'in CEO'su Travis Kalanick'i şirkete davet ederek App Store'un kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle tehdit ettiği iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2017 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 23:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tim Cook, Uber'i tehdit etti

The New York Times'ın haberine göre, Apple CEO'su Tim Cook, Uber CEO'su Travis Kalanick ile geçtiğimiz günlerde görüştü. Görüşme sebebi ise Apple'ın uygulamaların App Store'da yer alması için kesin olarak yasakladığı "fingerprinting" isimli takip yönteminin Uber uygulamasında kullanılmasıydı.

Bu özellik ile Uber kullanıcılarının hangi iPhone kullandığı belirlenebiliyor ve iPhone sahiplerinin lokasyonları an ve an takip edilebiliyor. Ayrıca Uber uygulaması iPhone'dan kaldırıldıktan sonra bile Uber hala kullanıcıları izlemeye devam edebiliyor. Apple, geç de olsa bu güvenlik ihlalini farkedip tepkisini çok sert bir şekilde ortaya koydu.

Travis Kalanick'i Apple'a toplantıya davet eden Cook, Uber uygulamasındaki bu güvenlik açığını düzeltmezselerse uygulamayı App Store'dan kaldırmak ile tehdit etti. Uber CEO'su Travis Kalanick'in bu tehdit karşısında şok olduğunu ve uygulamayı silen kullanıcıları ve onların konum bilgilerini kesinlikle takip etmediklerini dile getirdi. Bu toplantının Uber, fingerprinting yöntemini kullanmaya son verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.