Hava Durumu

Tim Cook ve Steve Jobs'tan cesaret dersi

Birçok kişinin kendisine örnek aldığı isimlerden Tim Cook ve Steve Jobs'tan cesaret dersi...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2018 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2018 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tim Cook ve Steve Jobs'tan cesaret dersi

Dünyanın en ünlü girişimcilerinden biri olan Steve Jobs'un yenilikçi fikirleri bugün tazeliğini koruyor. Jobs'un mirasını daha da ileri taşıyan ve tarihe damga vuran iş adamları listesinde üst sıralarda bulunan Tim Cook da gençlere sunduğu tavsiyeler ile ufuk açmaya devam ediyor.

Steve Jobs'u ve Tim Cook'u teknoloji ve inovasyon devrimcileri yapan en önemli ilkelerin başında cesaret geliyor. Cesurluğu, felsefi bir zeminde kullanan ve bu sayede fırsatları kaçırmayan bu iki dahi iş adamı, gençlere de bu konularda tavsiyelerde bulunuyor.

Büyük Düşünün Ama Küçük Başlayın

Steve Jobs için bir işe başlarken cesaret çok önemli. Ancak bunu yapmak için mantık ve akıl çizgisinden de vazgeçmemek gerekiyor. Eldeki imkanlarınızı en iyi kullanmanızı sağlayacak planlar hazırlayın. Başta düşük maliyetlerle işe başlasanız da bu önemli değil. Önemli olan ilk adımı atmak ve sonrasında zirveye yürümek. Jobs'a göre çığı oluşturan parça kar tanesidir ve bu metafor iş hayatında da geçerlidir.

Vizyon Sahibi Olun

Tim Cook'a göre cesareti ve heyecanı doğru yönetebilmek için vizyon sahibi olmak, planlı çalışmak gerekiyor. Dünyayı değiştirmek için bir yolun değil vizyonun izlenmesi gerektiğini ifade eden iş adamı, sorgulamanın önemine değiniyor.

Korkusuzluğu Arayın

Tim Cook'un da üzerinde sıkça durduğu ve Steve Jobs'un en önemli özelliği olarak belirttiği noktaların başında korkusuz olmak geliyor. Korkusuz olmak cesur olmaktan kısmen farklı diyen Cook, başınıza gelecek felaketleri göğüsleyebilmek ve risk faktörünü her zaman akılda bulundurmak, bunlara rağmen fikirlerinizden vazgeçmemek için korkusuz olmak gerekiyor diyor.

Sıradanlıktan Vazgeçin

Steve Jobs'un gençler için tavsiyeleri arasında sıradan olmamak üst sıralarda bulunuyor. Ona göre, yenilikçi olmak, yaratıcılığı kullanmak gerekiyor. Bunun için de kişisel bilgi birikimin artması, araştırmacı ve gelişmelere açık bireyler olmanın önemini vurguluyor.

Sevdiklerinizden Cesaret Alın

Tim Cook ve Steve Jobs'un cesurluğa yaptığı vurgu arasında aile ve arkadaş faktörünün yer alması önemli. Bu iki iş adamına göre çevrenizde size güvenen ve sizi seven insanların olması, yeni adımlar atarken daha cesur olmanızı sağlayacak bir motivasyon kaynağı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.