Hava Durumu

Tımar edilmez bir at gibiyim

Sosyetik güzel Derin Mermerci, Instyle dergisinin 100. sayısı için objektif karşısına geçti.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2014 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2014 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tımar edilmez bir at gibiyim

Cemiyet hayatının gözde isimlerinden Derin Mermerci, Instyle Dergisi’nin 100. sayısı için objektif karşısına geçti. Türkiye’nin dört bir köşesindeki hayvanlara ve insanlara yardım eli uzatan Mermerci, ailesine verdiği önemden, stiline ve hayata bakışına kadar birçok konuda özel açıklamalar yaptı.

Şu ana kadar nasıl bir hayatın oldu?

Çok güzel. Ciddi aile bağlarına sahip biri olarak çok sevildim. Babam vefat ettikten sonra ablalarımla beraber üç annem oldu. Kendi aralarında görünmez bir anlaşma yaptılar ve görev bölüşümü oldu. Tansa beni okullara yazdırdı. Yosun sosyal hayatımda yanımdaydı. Ve tabii annem. Hiçbir şeye değişmem.

"ÇOK GÜLEN BİR KIZIM AMA DIŞARDA KABUĞUM VAR"

Ne kadar hayat dolu bir gülümsemen var. Niye bunu hiç göstermiyorsun? Bana hep, ‘Gazetelerde asık suratlısın,’ diyorlar. Gülmek zorunda değilim çünkü. Baskı bende çok ters tepiyor. Evet gülmek çok güzel bir şey ve Allah bozmasın ben de çok gülen bir kızım ama kendimi rahat hissettiğim yerlerde, evimde, arkadaşlarımın arasında gülüyorum. Dışarıda bir kabuğum var.

“ACAYİP İNSAN SEVERİM”

Aslında son derece sıcakkanlı görünüyorsun...

Öyleyim. Acayip insan severim. Bende herkes 100’den başlar. Duygularıyla yaşayan bir kızım, hiç değişmedim. Hala yüzde 100 güveniyorum. Karşımdaki hak etmiyorsa eğer o yüzde düşüyor.

Hayvansever biri olduğunu biliyoruz. Bu sevgi aileden mi geliyor?

Evet, ailemden böyle gördüm... Kedilerimiz, köpeklerimiz, ördeklerimiz, kirpimiz vardı. Şu anda da dört köpeğim, yüze yakın balık ve dört tane de su kaplumbağası var evimde. Hayvanların çaresizliğine dayanamıyorum. Uzun süredir daha organize şekilde neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Ben bir yere kadar takip edebiliyorum.

“STİLİM AİLEMDEN...”

Stilin çok konuşuluyor. Kimden geliyor bu zevk?

Ailemden gelen bir şey var. Annem çok zevkli bir kadındır, ablamlar da öyle. Farkında olmadan sen kendi tarzını oluşturuyorsun. Perihan Mağden de bunu bana sormuştu, ‘Nereden geliyor?’ diye. Görme eylemi Allah vergisi. Onun dışında görsel yönü kuvvetli olan biriyim. Arkadaşlarım da pek çok konuda fikrimi alır.

Stilini beğendiğin isimler kimler?

Düriye Pekin, Sennur Dinçkök, ablalarım olduğu için demiyorum Tansa ve Yosun, Diane Kruger, Sienna Miller, Kate Bosworth’ı beğenirim.

Peki tasarımcılar?

Isabel Marant, Lanvin, Balmain, Chloe, Hakan Yıldırım, Yıldırım Mayruk, Hussein Chalayan, Pınar Hakim başta olmak üzere pek çok tasarımcı var.

“ÇOCUK İSTİYORUM”

Ge­çen se­ne ev­len­din. Ev­li­lik ha­ya­tı na­sıl gi­di­yor se­nin için?

Çok gü­zel. Doğ­ru in­san­la ev­len­di­ği­mi dü­şün­dü­ğüm için Al­lah da her­ke­se böy­le bir ev­li­lik na­sip et­sin di­yo­rum. Biz ar­ka­daş­ken ev­li ol­duk, kıs­met. Son­ra­dan gö­nül gö­züy­le gör­me­ye baş­la­dık bir­bi­ri­mi­zi.

Ço­cuk sa­hi­bi ol­ma­yı dü­şü­nü­yor mu­su­nuz?

İn­şal­lah. Ço­cuk çok se­vi­yo­rum. Ye­ğen­le­ri­me ne ka­dar düş­kün ol­du­ğu­mu her­kes bi­li­yor. Yo­sun ilk do­ğum yap­tı­ğın­da mut­lu­luk­tan göz­ya­şı dök­me­yi an­la­dım. Has­ta­ne oda­sın­day­dık ma­ai­le. Nor­mal­de iki ki­şi ka­la­bi­li­yor­sun ama biz Türk­lü­ğü­mü­zü gös­ter­dik Ame­ri­ka­’da! Çok ağ­la­dım mut­lu­luk­tan. Kıs­met, in­şal­lah ha­yır­lı­sıy­la olur.

SOSYETİK TANIMI ÇOK ANLAMSIZ

“Zen­gin­lik de­mek baş­ka bir şey be­nim için. Ai­lem, ar­ka­daş­la­rım me­se­la. Se­vi­len ve se­ve­bi­len bir kız ol­mam. Sağ­lı­ğı­mın iyi ol­ma­sı. Ba­bam, ışık­ta yat­sın, bi­ze ha­ki­ka­ten şa­ha­ne bir ha­yat bı­rak­tı. Onun sa­ye­sin­de o ka­dar çok ye­re ula­şı­yo­rum ki. Hay­van­la­ra, in­san­la­ra, ih­ti­ya­cı olan­la­ra. ‘Zen­gin, sos­ye­tik...’ Bu ta­nım­la­ma­lar çok an­lam­sız be­nim için. Ger­çek zen­gin­li­ği onun­la bağ­daş­tı­ran bir in­san de­ği­lim.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.