Hava Durumu

Timsah'a can FEDA

Avrupa vizesi alma hesapları yapan Bursaspor'a Siyah Beyazlı takım adeta hayat verdi. Alınan farklı skorlu galibiyet ligin bitimine 6 hafta kala camiayı resmen ayağa kaldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2013 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah'a can FEDA

Bursaspor açısından bu maç büyük önem taşıyordu. Yeşil Beyazlı takım Beşiktaş'a kaybetse üst üste dördüncü sezon Avrupa Kupaları'na katılma şansını mucizelere bırakacaktı. Teknik direktör Hikmet Karaman için de durum aynıydı. Ezeli rakip karşısında alınacak yenilgi onu da tartışmalı bir teknik adam hüviyetine sokacaktı. Maç öncesi nefesler tutulmuş, takımın 90 dakika sonrasında alacağı skor merakla bekleniyordu. Camianın kenetlendiği, Atatürk Stadı'nda boş koltuğun kalmadığı, 26 bin kişinin aynı anda 'Bursaspor' diye bağırdığı bir gecede ortaya konan sükseli futbol, soğuk havada herkesin içini ısıttı.

TARİH TEKERRÜR ETTİ

Geçmişten kalan yaraları sarma adına bu sezonu 'Feda' yılı olarak adlandıran Beşiktaş, hiç de ummadığı bir skorla sahadan ayrıldı. Sadece golleri atan Batalla, Pinto ve Ferhat değil, oynayan herkes galibiyette büyük rol aldı. Carson sezonun en kolay maçlarından birini çıkardı. Ferdinand 40 yıllık Bursasporlu gibi mücadele etti. Tuncay, Şener, İbrahim, Vederson, Belluschi ve Edu Bursaspor'un Süper Lig'e yeniden merhaba dediği 2006-07 sezonundaki gibi Beşiktaş karşısında alınan 3-0'lık galibiyetin mimarları olarak tarihe geçti. Etkisiz futboluyla Bursaspor karşısındaki varlık gösteremeyen Beşiktaş ise resmen 'Timsah'a can feda' dedi.

Yeni isim 3JK

Sosyal paylaşım platformu Twitter'da Bursasporlu taraftarlar, 3-0'lık galibiyetin ardından Beşiktaş'a yeni bir isim taktı. Liverpool mağlubiyetinin ardından 8JK yakıştırması yapılan Siyah Beyazlılar'a net galibiyetin ardından bu sefer Bursasporlular #3JK olarak yeni bir konu başlığı açtı.

Mabedinde coşuyor

28 haftalık periyodunda 43 puan toplayan Bursaspor, iç saha performansıyla da dikkat çekiyor. Yeşil Beyazlılar, Atatürk Stadı'nda 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 29 puan topladı. Timsah, ligde evinde çıktığı 15 mücadele rakip fileleri 23 kez havalandırırken, sadece 11 gol yedi.

Tuncay’dan övgü

Alex ve Batalla'yı kıyaslayan Tuncay Şanlı, “Alex ile Batalla aynı seviyede oyuncular. Kendisi ile oynamak çok keyifli. Hem kendisi oynuyor hem tam arkadaşlarını oynatıyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.