Hava Durumu

Timsah Arena'da beklenen adım atılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Stadyumu’nda çimlerin, suni güneş sistemiyle bakımlarının yapıldığını ve stadyumun yeni sezon için hazırlandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Arena'da beklenen adım atılıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni sezona hazırlanan ‘Büyükşehir Stadyumu’nda incelemelerde bulundu.

Başkan Altepe, kente prestij katan stadyumdaki saha bakım çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek, “Bursa’nın yeni değerlerinden ‘Büyükşehir Stadyumu’, yeni sezona hazırlanıyor. Stadımızı tümüyle elden geçiriyor ve eksiklerini birer birer gideriyoruz. Bursa ve Bursaspor’umuzun güzel bir sezon geçirmesi için her türlü hazırlığımızı yapıyoruz” dedi.



Zemine özel bakım

Stadyumda müsabakaların yapıldığı zeminin önemine değinen Başkan Altepe, “Zeminin en güzel şekilde olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Drenaj ve tüm altyapı sistemlerimiz en kaliteli şekilde yapıldı. Ancak tüm tribünlerinin üzeri kapalı olan stadyumumuzda biraz, güneşle ilgili sıkıntımız var. Sahamız eskisi gibi güneşi her yerden alamıyor. Özellikle güney taraftaki kale arkası güneşi pek alamıyor. Bu yüzden burada güneşin etkisini verecek ve çimlerin beslenmesini sağlayacak suni güneşleme sistemi cihazlarıyla çimlerin bakımını yapıyoruz” diye konuştu.



Başkan Altepe, uygulamanın güneş etkisi oluşturup toprağı ısıttığını ifade ederek, “Bu sistem otomatik sensörleriyle toprağın sıcaklığını ölçüyor ve belli dereceye gelinceye kadar zemini ısıtıyor. Burada güneş ışığını suni olarak çimlere veriyoruz ve çimler beslenmiş oluyor. Bu sayede çimlerde istediğimiz kalite ve güç sağlanmış oluyor” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Bursa ve Bursaspor için de yeni sezonun en güzel ve başarılı şekilde geçmesi temennisinde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.