Hava Durumu

Timsah Arena'da kuş uçmayacak

Bursaspor Kulübü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Özel Güvenlik Şirketi tarafından yapılan toplantılar neticesinde, Timsah Arena'ya kaçak girişlerin önlenmesi adına bir dizi karar alındı. Kararlara uymayanlar hakkında işlem yapılacağı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Arena'da kuş uçmayacak

Galatasaray maçında ortaya çıkan kaçak girişlerin önüne set çekilecek

STADA GİRİŞİ YASAKLANDI

Bursaspor'un Galatasaray ile oynadığı maçta Timsah Arena'ya sayısı binlerle ifade edilen şekilde kaçak giriş yapıldığı tespit edilmişti. Bu konuda Bursaspor Kulübü, Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü ve Özel Güvenlik Şirketi yetkilileri defalarca toplanarak hem kaçak giriş yapan kişileri hem de bu olaya imkan sağlayanları kameralarla belirlemişti. Bu konuda ilk yaptırımın görevi olmamasına rağmen maça gelen, beraberindeki 20 kişinin stada girişini sağlayan bir saha komiserine uygulandığı ve ismi açıklanmayan kişinin bundan sonra maçlara giremeyeceği, saha komiserliği görevine de son verildiği bilgisi paylaşıldı. Bursaspor Kulübü ayrıca belirlenen kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

KULÜP KROKİ YAYINLADI

Bursaspor Kulübü dün resmi internet sitesinden yapılan toplantıların neticesinde alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Bundan sonra stada kaçak girişin önüne geçilmesi adına daha sıkı düzenlemeye gidileceği belirtilen duyuruda ayrıca bir de kroki yayınlandı. Buna göre Timsah Arena'nın birinci güvenlik bölgesinden içeriye bileti ve kombinesi olmayan kimse alınmayacak. Gazeteciler de dahil olmak üzere görevli personel akreditasyon kartı olmadan birinci güvenlik bölgesini geçemeyecek. Araçlara maçlık giriş kartı çıkacak ve araç içindeki kişilerin biletleri kontrol edilecek. Stattaki tüm tahliye kapılarında bir güvenlik personeli bulunacak. Kurallara uymayanların stada girişlerine izin verilmeyecek ve haklarında yasal işlem yapılacak.

ALINAN KARARLAR

-Stadyuma Doğu-Batı-Kuzey ve Güney tribünleri tarafından giriş yapacak olan futbolsever ve görevlilerin kullanacakları 1.Güvenlik Kapıları yukarıdaki krokide belirlenmiştir.

-Girişlerin güvenli ve adil bir şekilde sağlanabilmesi için özel güvenlikçi sayısı iki katına çıkarılmış olup, el terminalleri ile gerekli kontroller sağlanacaktır.

-Stat içinde görev yapan büfe personeli, kapı girişlerinin açılmasına 1 saat kala bütün işlemlerini bitirecekler ve bunun dışında stat içine girmelerine kesinlikle izin verilmeyecektir.

-52 adet tahliye kapısının her birinde sabit olarak bir özel güvenlik bulunacak, acil durum haricinde belirlenen saat sonrasında kapılar açılmayacak, kapıların açılmasına sebep olan kişiler ve görevlerini ihmal eden özel güvenlik görevlileri yelek numaraları üzerinde raporlanacak ve haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

-Ambulans, itfaiye gibi görevli araçlar ve içindekiler kontrol edilecek ve akredite olmayan şahıslar içeri alınmayacaktır. Kaçak yollardan müsabaka alanına girmeye teşebbüs edenler hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

-Özel otopark kartları her maç için farklı bir tasarımla bastırılacak, bandrollü ve o maça özel olmayan kartla giriş yapmaya çalışanlar hakkında da işlem yapılacaktır.

-Stadyum içi otopark kartı kullanıcılarına, giriş yapacakları alanlar konusunda kroki ile bilgilendirme yapılacaktır.

-Batı köprü girişinden araçla geçiş yapanların passolig kartları el terminalleri ile kontrol edilecektir.

-Basın mensupları dahil olmak üzere akreditasyon kartları ile giriş yapanlar, kart ve kimlik kontrolleri yapılarak girişleri sağlanacaktır.

-Akreditasyon kartları için net dağıtım saati belirlenecek ve 1.Güvenlik Alanı dışında kartların dağıtımı yapılacaktır.

-Akreditasyon kartlarının teslim edileceği kişi ve kurumlar detaylı olarak bilgilendirilecek olup, mevzuata uymayan kart sahipleri hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.