Hava Durumu

Timsah Arena'da şok! Kullanmadan ipotek altına..

Timsah Arena’nın kullanım hakkını elde eden Bursaspor Yönetimi’nin yeni stadın gelirlerini maddi sıkıntıları aşma adına kredi kullanmak için ipotek altına almayı planladığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2015 07:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Arena'da şok! Kullanmadan ipotek altına..
Bursaspor yönetimi Timsah Arena'yı daha kullanmadan mali krizden çıkış reçetesini buldu. 

İPOTEK KARŞILIĞI KREDİ

Mali darboğazdaki Bursaspor’un kurtuluş formülü olarak görülen Timsah Arena daha hizmete girmeden ipotek altına alınıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ticari alanlarıyla birlikte kullanım hakkı aylık 60 bin TL karşılığında 10 yıllığına Bursaspor’a devredilen Timsah Arena’dan elde edilecek gelirin şimdiden ipotek altına alınacağı öğrenildi. Bursaspor Yönetimi bu konuyu ele alırken, ipotek sayesinde yeni kredi kullanımının önünün açılmasını hedeflediği belirtildi.

BENZİNLİK İÇİN KULLANILACAK

Timsah Arena’nın gelirlerinin ipotek altına alınmasıyla elde edilecek yeni kredinin öncelikle 9 dönümlük benzinlik arazisinin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için kullanılması planlanıyor. Kredinin diğer kısmı ise birikmiş futbolcu alacakları için ayrılacak. Benzinlik arazisinin üzerindeki ipotek nedeniyle Bursaspor bu bölgeyi ne kiralayabiliyor ne de satabiliyor. Satışı konusunda daha önce el sıkışılan firmanın da sırf bu yüzden kararından vazgeçtiği ifade ediliyor.



FORMÜL ARANIYOR

Bursaspor Yönetimi Yakın Çevre Yolu Soğanlı Mevkii’nde bulunan 9 dönümlük benzinlik arazisini elinden çıkarmanın formüllerini arıyor. Yönetim, benzinliğin satışı veya kiralanması için görüşmelerini sürdürüyor.  

Süha GÜRSOY'un özel haberi...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.