Hava Durumu

Timsah Arena durduğu yerde para kaybediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu ya da namı diğer Timsah Arena ile ilgili tartışma ve sorunlar bitmiyor. Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra Timsah Arena ile ilgili sorunları yakından gören Alinur Aktaş, bu sorunları kamuoyu ile paylaşmaktan kaçınmadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2017 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2017 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Arena durduğu yerde para kaybediyor

'Acil Eylem' toplantısında Timsah Arena'nın benzerlerine göre yüksek rakamlara mal olduğunu dile getiren Aktaş, stadın tamamlanması için de 80-100 milyon liraya daha ihtiyaç olduğunu anlattı. Aktaş, bu konuşmasında, stadyumun kurulduğu alanın davalık olduğunu ve kazanan tarafa her ay faiz ödemek zorunda kalındığının da altını çizdi.

Peki, neydi bu sorun?

Timsah Arena'nın kurulduğu alanın büyük bölümü Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ait. Ancak burada şahıs arazileri de bulunuyor. Arazi sahiplerinden merhum Ali Muhittin Dinçsoy'la uzlaşma sağlanırken kız kardeşi Şenay Çoruh ile anlaşma yapılmadan inşaata başlandı.

Çoruh da bedel tespiti ve el atma davası açtı ve kazandı. Mahkeme Çoruh'a, belediyenin 30 milyonun üzerinde ödeme yapmasına karar verdi. Büyükşehir Belediyesi bu karara itiraz etti. Ancak dava karara bağlandığı için üzerine her ay faiz biniyor. Başkan Aktaş'ın sözünü ettiği faiz ödemesi konusu bu...

Aktaş, ' konuyla ilgili gelişme var mı?' sorumuz üzerine görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Timsah Arena ile aynı tarihlerde yapımına başlanan ve tamamlanan Beşiktaş'ın Vodafone Park para basarken, bizim faiz ödememiz ilginç değil mi?

Namık GÖZ'ün özel haberi için TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.