Hava Durumu

Timsah Arena'nın müteahhit firmasından flaş karar

Timsah Arena başta olmak üzere 50’yi aşkın büyük projeyi üstlenen Kazova İnşaat’ın iflas erteleme başvurusu yaptığı belirlendi. Mahkemeden tedbir kararı alan şirketin, bu karar sayesinde projeyi tamamladığı anlaşıldı. Timsah Arena’nın kaba inşaatını yapan Bursalı Gintaş İnşaat’ın da iflas erteleme korumasında olduğu anlaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Arena'nın müteahhit firmasından flaş karar
40 yıl kadar önce, ikisi de yüksek mimar olan Ali Fuat Türkmen v e Mustafa Demir tarafından kurulan Kazova İnşaat San. Tic. Ve Turizm A.Ş., Türkiye’nin en önemli müteahhitlik firmaları arasında yer aldı.

50’Yİ AŞKIN PROJEYİ ÜSTLENDİ

Ankara Ticaret Odası genel merkez binası, Esenboğa Havalimanı Yabancı Konuklar Köşkü gibi 50’yi aşkın projeyi üstlenen şirket, çok sayıda toplu konut projesi de üstlendi.

Bir dizi prestijli projede yer alan Kazova İnşaat, yaşadığı mali darboğazı aşamayınca mahkemenin yolunu tuttu. İflas erteleme Ankara 13. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapıldı.

Kazova İnşaat’ın avukatı Ayşe Duygu Özalp’ın imzasını taşıyan dava başvuru dilekçesinde şirketin mali sıkıntıya düşmesi ve iyileştirme planlarına yer verildi. Av. Özalp’ın mahkeme ile paylaştığı bilgilere göre Kazova İnşaat’ın mali sıkıntıya düşmesine yol açan proje Timsah Arena…

MALİYETLERDE KUR FARKI

Dünyanın en heyecan veren 10 stadı sıralamasında 3. Olan stat, dünyada ilk kez uygulanan çekme-germe teknolojisi ile inşa edildi. Projede kullanılan malzemeler özel olarak yurt dışından getirildi. Ancak, TL’ye karşı Euro’da yaşanan artış şirketin mali yapısını sarstı. Mahkeme ile de paylaşılan veriye göre 2 Nisan 2012’de 2,37 TL olan Euro, iki yıl sonra 2,97 oldu. Şirket ödemelerini TL olarak alırken, Euro’nun TL karşısında yüzde 35 değer kazanması şirkete 15 milyon liralık ek yük getirdi.

ÜÇ KİŞİLİK KAYYUM ATANDI

Mahkemeden, tedbir kararı verilmesi durumunda şirketin haciz baskısından kurtulacağı, işlerini ve ödemelerini daha rahat yapabileceği kaydedildi. Mahkeme, aldığı bilirkişi raporları sonrası şirketin tedbir talebini yerine getirdi. Mahkeme, Mali Müşavir Melek Bolat,Av. Abbas Ceran ve İnşaat Mühendisi Mehmet Çağrı Selçuk’u Kazova İnşaat’a kayyum olarak atadı.(hürriyet-dinçer gökçe)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.