Hava Durumu

Timsah Arena'ya yeni isim düşünecek durumda değiliz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, kentin rantının Bursa'ya kaldığını, akıllı projeler, sponsor destekleri ve akıllı işbirlikleriyle 4 yılda 20 yıllık hizmet ve yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2013 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2013 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Arena'ya yeni isim düşünecek durumda değiliz

Başkan Altepe, Bursa’ya artı değer sağlayacak siyasi görüşü ne olursa olsun her kişi ve kurumla işbirliğine gittiklerini belirterek, “Bursa’ya hizmetin siyaseti olmaz” dedi. Başkan Altepe, Timsah Arena Stadı'na bugüne kadar 125 milyon lira harcadıklarını, bunun 200 milyon lirayı bulacağını kaydederek, isim konusunu zamanı gelince değerlendireceklerini ifade etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 4 yıllık icraatlarını bu dönem Bursa’ya kazandırılan ve kentin en büyük yatırımlarından biri olan yeni stadyumda kamuoyu ile paylaştı. Toplantıya Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, AK Parti İl başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kılıç, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının yanında basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

SEVDAMIZI HİZMETLERLE GÖSTERİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı geleceğe taşıyacak icraatlarının yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Başkan Altepe, tek sevdalarının Bursa olduğunu, bu sevdayı da hizmetlerle herkese gösterdiklerini söyledi. Büyükşehir tarihinde yapılan yatırımları rakamlarla ortaya koyan Başkan Altepe, 20 yılda yapılan 22 kilometre raylı sisteme karşılık 26 kilometre raylı sistem, 8 tarihi kültürel miras projesine karşılık 151 proje, 20 spor tesisine karşılık 102 tesis, 169 kilometre karayoluna karşılık 410 kilometre yol ve 215 milyon TL’lik kamulaştırmaya karşılık 225 milyon TL’lik kamulaştırma yaptıklarını hatırlattı. Geride kalan 4 yılda 3 milyar TL’lik yatırımı kente kazandırdıklarını kaydeden Başkan Altepe, kalan bir yıllık süreçte de 1 milyar TL’lik üzerinde yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, “Tek sevdamız Bursa ve biz sevdamızı hizmetlerle gösteriyoruz” dedi.

BURSA'YA HİZMETİN SİYASETİ YOK

Bursa’ya hizmet eden tüm belediye başkanlarına teşekkür eden ve yaşamını yitiren Teoman Özalp ile Hikmet Şahin’i de rahmetle anan Başkan Altepe, Bursa’ya hizmet etmiş tüm başkanların bu dönem aynı zamanda fahri danışmanları olduğunu belirterek, bu alanda da bir demokrasi örneği sergilediklerini ifade etti. Siyasi görüşü ne olursa olsun Bursa’ya artı değer sağlayacak her kişi ve kurumla işbirliğine gittiklerini ve bundan sonra da işbirliğine hazır olduklarının altını çizen Başkan Altepe, “Çünkü Bursa’ya hizmetin siyaseti olmaz. Tek hedefimiz var. Bursa’yı daha sağlıklı, yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent haline getirmek. Bunun için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Halkımızı daha fazla nasıl mutlu ederiz diye kafa yoruyoruz” diye konuştu.

ULAŞIMDA ÇEŞİTLİLİK DÖNEMİ

Bursa’nın ulaşılabilir bir kent olması yolunda ulaşımı çeşitlendirdiklerini kaydeden Başkan Altepe, dünyanın hiçbir kentinden ulaşımda yüzde 100 çözümün sağlanamayacağını belirterek, ulaşımda sorunlarını minimize etmek için çalıştıklarını söyledi. Raylı sistemler konusunda Görükle ve Emek hattında sonra Kestel hattında inşaatın hızla ilerlediğini, Heykel Garaj T1 tramvay hattında da çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getiren Başkan Altepe, ‘yol medeniyettir‘ prensibi ile 4 yılda 419 kilometre yol genişletme ve yeni yol açma çalışması yaptıklarını ifade etti. Hiçbir konuda sorumluluktan kaçmadıklarını ve İDO’da yaşanan sorunların ardından vatandaşlardan gelen talepler üzerine bu konuda da radikal bir adım attıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “BUDO ile 90 günde 100 bin yolcu taşıdık ve ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgi ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızın göstergesi. Bunun yanında deniz uçağı seferleriyle Bursa’da hava ulaşımının da önünü açmış olduk. Şimdilik sadece denizden kalkıp denize inen uçaklarımız yakında başka şehirler için de havalanacak. Bursa Havayollarını kurduk. 730 yabancı şirketin faaliyet gösterdiği Bursa eğer dünyanın sanayi merkezi olacaksa bir değil, birkaç havaalanı olmalı. Bursa Havayolları ile ilk etapta 20-25 noktaya doğrudan uçuş, 250 noktaya da Türk Hava Yolları ile uçuş planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız da hızla sürüyor.

BURSA'NIN RANTI BURSA'YA KALIYOR

Akılcı yönetim anlayışı ile Bursa’nın sahip olduğu tüm kaynakları Bursa için seferber ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, hafta sonu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından hizmete açılan Metan Gazından Elektrik Üretim Tesisini örnek gösterdi. Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan tesis için Büyükşehir Belediyesi olarak para harcamadıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’da 47 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak olan tesisten Büyükşehir olarak yıllık 5 milyon TL gelir elde edeceğiz. Burada üretilen elektriğin yüzde 41’i Büyükşehir’e kalmış oluyor. Yine güneşten, rüzgardan ve su kaynaklarından enerji üretilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bursa’nın tek kuruşunu bile heba etmemek ve üretilen rantın kente kalması için büyük bir titizlikle çalışıyoruz” diye konuştu.

ANITSAL ESERLER BİR BİR YÜKSELİYOR

Bu dönem Bursa’ya stadyum, belediye binası, bilim teknoloji merkezi gibi anıtsal eserlerin de kazandırıldığını hatırlatan Başkan Altepe, bunun yanında Osmanlı’nın ilk dönem anıtsal eserleri olan tarihi yapıların da bir bir ayağa kalktığını söyledi. Ecdat yadigarı olan eserlerin yaşayan mekanlar olarak halkın kullanımına açıldığını ifade eden Başkan Altepe, sosyal hizmetlerden kültür sanata, spordan altyapı ve çevreye kadar her alanda 1200’ün üzerinde projeyi hayata geçirdiklerini de sözlerine ekledi.
Başkan Altepe, yeni büyükşehir yasası gündemde bile yokken Büyükşehir Belediyesi olarak gerek Bursa’nın diğer ilçelerinde, gerek kardeş kentlerde gerekse de Balkanlarda Büyükşehir Belediyesi olarak izler bıraktıklarını hatırlatarak, ihtiyaç duyulan her noktada olmaya çalıştıklarını kaydetti.

YENİ STADYUMA İSİM İÇİN ERKEN

Timsah Arena Büyükşehir Stadyumu'na İbrahim Yazıcı'nın isminin verilmesiyle ilgili bir soruya da cevap veren Başkan Altepe, "Bugüne kadar stadyuma 125 milyon lira harcadık. Bu hafta 17 milyon lira daha hakediş ödeyeceğiz. 22 milyon lira da çatı için ödeme yapacağız. Stadın ismiyle ilgili çeşitli talepler var. Hem spor hem siyasi otoritelerin talepleri var. Ancak şu anda o konumda değiliz. Biz biran önce stadı tamamlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe, toplantının ardından basın mensupları ve protokol üyeleriyle birlikte basın tribününde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.