Hava Durumu

Timsah fena parçaladı

Bursaspor, taraftarının mükemmel desteğiyle çıktığı maçta Beşiktaş’a adeta nefes aldırmadı. Pinto, Batalla ve Ferhat Kiraz’ın golleriyle farkı yakalayan Yeşil Beyazlılar, Avrupa Kupaları yolunda önemli bir adım attı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2013 08:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 08:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah fena parçaladı

Süper Lig’de 28. haftanın kapanış maçında Bursaspor, Beşiktaş’ı adeta sahadan sildi ve rakibini 3-0 mağlup etti. Taraftarının müthiş desteğiyle maça hızlı ve baskılı başlayan Yeşil Beyazlılar ilk tehlikeli atağını Tuncay ile yakaladı ancak meşin yuvarlak auta çıktı. 8’de Pinto ile gole çok yaklaşan Yeşil Beyazlılar 15.dakikada aradığı golü buldu. Batalla’nın derinlemesine pasında topla buluşan Şilili golcü, sağ çaprazdan yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Timsah golün ardından da geri adım atmadı ve baskılı futbolunu sürdürdü.

BATALLA YİNE COŞTU

Yeşil Beyazlılar 37. dakikada farkı ikiye çıkardı. Escude’nin top kaybında Pinto topu Şener’e aktardı. İçeri kat eden genç futbolcu Batalla’ya topu aktardı. Süper Bücür de meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına Beşiktaş baskılı başlarken, 65.dakikada Bursaspor farkı 3’e çıkardı. Batalla’nın ortasında içerde bulunan Ferhat Kiraz skoru 3-0’a taşıdı. Golün ardından oyunu rölantiye alan Yeşil Beyazlılar, Belluschi ile yakaladığı iki pozisyondan faydalanamadı ve mücadele 3-0 Bursaspor lehine sona erdi.

3 değişiklik

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, son haftalarda formsuzluğuyla dikkati çeken Serdar Aziz'i 11’e almadı ve onun yerine Ferdinand'ı tercih etti. Tecrübeli çalıştırıcı hafta içinde sakatlığı bulunan Edu’yu son anda oynattı. Karaman, bu hamleler üzerine yabancı kısıtlaması sebebiyle Sestak ve Basser'i yedek soyundurdu.

Bu sezon ilk defa

Yeşil Beyazlılar, bu karşılaşmadan önce İstanbul takımları ile oynadığı maçlarda 5 mağlubiyet, 2 beraberlik almıştı. Timsah bu sezon ilk kez bir İstanbul takımına karşı galibiyet aldı.

BJK’yi Bursa’da görünce coşuyor

Bursaspor’un Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kariyerinin en önemli başarısını 2002’de Beşiktaş’ı Kocaelispor’un başındayken 4-0 yenip Türkiye Kupası’nı kazanarak yaşamıştı. Bu karşılaşma Bursa Atatürk Stadı’nda oynanmıştı. Hikmet Karaman 11 yıl sonra bu sefer Bursaspor’un başında Siyah Beyazlılar’a rakip oldu. Tecrübeli çalıştırıcı yönetimindeki Timsah maçı 3-0 kazanırken, Karaman’ın çalıştırdığı takımlar Atatürk Stadı’nda Beşiktaş’a toplam 7 gol attı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.