Hava Durumu

Timsah'ın dersi Tiki-Taka

Samet Aybaba futbolcularına Barcelona'nın uyguladığı tek pasa dayalı Tiki-Taka sistemini çalıştırıyor. Oyuncularına çalım ve uzun süreli topu ayakta tutmalarını yasaklayan Aybaba taktik planını aşılamaya özen gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2018 07:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2018 07:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah'ın dersi Tiki-Taka

TAKTİĞİ ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYOR

Bursaspor'da yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürerken teknik direktör Samet Aybaba tempoyu her gün artırıyor. Afyon kampının ikinci etabının başlangıcında 'daha çok çalışacağız' diyen deneyimli teknik adam oyuncularına artık kondisyon yüklemesinin yanı sıra sezon içinde uygulayacakları taktik anlayışı benimsetmeye çalışıyor. Samet Aybaba'nın kafasından geçen sistemin şifreleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

ÇALIM VE TOPU TUTMAK YASAK

Samet Aybaba'nın taktik anlayışında Barcelona'nın uyguladığı Tiki-Taka sistemi ağırlık kazanıyor. Kısa tek paslarla topa sahip olma ve bu sayede rakibe üstünlük kurma anlamını içeren Tiki-Taka sistemini oyuncularına aşılamaya çalışan deneyimli teknik adam taktik ağırlıklı antrenmanlarını da bu doğrultuda yaptırıyor. Tecrübeli teknik adam çalım atmaya çalışılmasına ve topun uzun süreli ayakta tutulmasına asla izin vermiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.