Hava Durumu

Timsah'ın rakibi belli oldu

Yeşil beyazlılar UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Hollanda'nın Twente takımı ile eşleşti.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2012 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2012 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah'ın rakibi belli oldu

Yeşil beyazlılar UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Hollanda'nın Twente takımı ile eşleşti. İlk maç 23 Ağustos'ta Bursa'da oynanacak.

 

Bursaspor’un, UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda eşleştiği Hollanda ekibi Twente ile aynı sezon tarihi başarı elde etmesi dikkat çekti.


UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda Hollanda ekibi Twente ile eşleşen yeşil-beyazlı ekip, rakibiyle aynı sezon tarih yazmış olması ilginç bir benzerlik ortaya çıkardı. 2009-2010 sezonunda tarihinde ilk kez şampiyonluk kupasını kaldırarak tarihe geçen yeşil beyazlı ekibin Hollandalı rakibi de aynı sezon tarihinde ilk kez Hollanda şampiyonluğunu elde etmişti.
1965 yılında aynı şehirdeki iki takım, Sportclub Enschede ve Enschedese Boys'un birleşmesi ile kurulan kırmızı beyazlı ekip, 2009-2010 sezonunda 86 puan toplayarak tarihinde ilk defa Hollanda şampiyonluğunu elde etmişti.

TOPLAM DEĞERİ 69 MİLYON EURO
İngiliz teknik adam Steve McClaren yönetimindeki Hollanda temsilcisinin toplam değeri ise 69 milyon Euro. Kırmızı beyazlı ekibin en değerli oyuncu konumunda ise 8.5 milyon Euro’luk değeriyle Brezilyalı stoper Douglas bulunuyor. Hollanda temsilcisi geçtiğimiz sezon Hollanda ligini 60 puanla 6. sırada tamamladı. Ayrıca kırmızı beyazlı ekip maçlarını 30 bin kişi kapasiteli De Grolsch Veste Stadyumu’nda oynuyor.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.