Hava Durumu

Timsah kırmızıda geçti

Bursaspor, 73 dakika 10 kişi oynadığı maçta Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 devirmeyi başardı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2015 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah kırmızıda geçti
Timsah'ta kaleci Harun 17. dakikada kırmızı kart görürken, galibiyeti getiren goller Fernandao (penaltı) ve Civelli'den geldi.

Maça çok iyi başlayan Bursaspor'da rüzgar 17. dakikada terse döndü. Karşı karşıya pozisyonda Welliton'u indiren kaleci Harun, hem kırmızı gördü, hem de rakibine penaltı kazandırdı. Atışı kullanan Mitrovic de Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 öne geçirdi. 

WELLİTON'DAN 2. PENALTI

İlk yarı bu skorla geçilirken 2. yarıda çok daha iyi bir Bursaspor vardı. Devrenin başından itibaren beraberlik için yüklenen Şenol Güneş'in öğrencileri, aradığı golü 60. dakikada penaltıdan buldu. 

Mersin İdmanyurdu'na penaltı kazandıran Welliton, bu kez ceza sahasında topa eliyle dokununca Bursaspor'a penaltı kazandırdı. Atışı kullanan Fernandao da skoru 1-1'e getirdi.

Maça 10 kişi devam etmelerine rağmen oyun üstünlüğünü rakibine kaptırmayan Bursaspor, 77'de Civelli'nin kafa golüyle 2-1 öne geçti.

Bu sonuçla 37 puana yükselen Bursaspor maç fazlasıyla 5. sırada yer aldı. Mersin İdmanyurdu ise 32 puanda kaldı.


CANLI ANLATIM

90+5 Mete Kalkavan maçı bitiren düdüğü çalıyor... Ve Bursaspor büyük bölümünü 10 kişi oynadığı maçta 3 puanı hanesine yazdıran taraf oluyor.

90'Bursaspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Josue oyundan çıkıyor ve Samuel Holmen oyuna giriyor.

90'Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave ediliyor.

90'Ceza yayının hemen üstünden kullanılan serbest vuruşta Josue sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta gidiyor.

89'Gökçek Vederson rakibi Fernando Belluschi'ye ceza sahasının hemen önünde yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor ve haftaya gelecek maçta cezalı durumu düşüyor.

87'Sağ kanatta bulunan Serkan Balcı ceza sahasına ortasını yapıyor. Kalesinden açılan Okan Kocuk topu kontrol etmek isteyen topu elinden kaçırıyor ve top boşta kalıyor. Pozisyonu iyi takip eden Sinan Kaloğlu topla buluşur buluşmaz altıpasın gerisinden şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta gidiyor.

86'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Josue altıpas önüne ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Renato Civelli, rakibi Milan Mitrovic'in yanından kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta gidiyor.

83'Sol kanatta top önünde bulan Gökçek Vederson arka tarafa ortasını yapıyor. Altıpas gerisinde topla buluşan Sinan Kaloğlu kafa vuruşunu yapıyor ancak top auta çıkıyor.

80'Mersin İdman Yurdu'nda üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Murat Ceylan oyundan çıkıyor ve Sinan Kaloğlu oyuna giriyor.

80'Loret Sadiku'nun pası ile ceza yayı önünde topla buluşan Murat Ceylan sol ayağı ile gelişine şutunu çekiyor ancak top üst direkten oyun alanına geri dönüyor ve kaleci Okan Kocuk topa sahip oluyor.

77'Golün asistini Volkan Şen yapıyor.

77'GOOOLLL!!! Bursaspor, Renato Civelli'nin golü ile 2-1 öne geçiyor. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Volkan Şen altıpasın ön tarafına ortasını yapıyor. O noktaya hareketlenen Renato Civelli kafa vuruşunu yaparak topu ağlara gönderiyor ve takımını öne geçiren golü kaydediyor.

74'Gökçek Vederson'un uzun pasına ceza yayı içerisinde hareketlenen Efe Halil Özarslan için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

73'Sağ kanatta bulunan Serkan Balcı uzun pasını ceza yayı içerisindeki Marko Futacs'a atıyor. Marko Futacs topu kafa pası ile içeriye indiriyor. Altıpasın gerisinde topla buluşan Ricardo Pedriel kaleci ile karşı karşıya kalarak sağ ayağı ile gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin hemen yanından auta gidiyor.

71'Orta alanın biraz ilerisinde sağ çaprazda topla buluşan Murat Ceylan uzaktan şansını deniyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

67'Josue'nin savunma arkasına gönderdiği pas ile topla buluşan Volkan Şen altıpasın sağ köşesinden şutunu çekiyor ancak top kale direğinin hemen dibinden auta çıkıyor.

67'Mersin İdman Yurdu'nda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Welliton Soares oyundan çıkıyor ve Marko Futacs oyuna giriyor.

65'Mersin İdman Yurdu'nda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Abdul Khalili oyundan çıkıyor ve Ricardo Pedriel oyuna giriyor.

64'Josue'nin pasında topla buluşan Fernando Belluschi kaleyi cepheden gören fakat uzak bir noktadan sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta gidiyor.

64'Fernando Belluschi'nin pasıyla ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Fernandao sol ayağı ile yerden şutunu çekiyor ancak köşeyi iyi kapatan Nihat Şahin topu kontrol ediyor.

60'GOOOLLL!!! Bursaspor, Fernandao'nun penaltı golü ile durumu 1-1'e getiriyor. Topun başına geçen Fernandao kalenin ortasını çok sert vuruyor ve topu ağlara göndererek takımı adına golünü kaydediyor.

60'Topun başına Fernandao geçiyor.

59'Welliton Soares topa eliyle yaptığı müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

58'Bursaspor penaltı kazanıyor! Ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Renato Civelli şutunu çekiyor ancak top hemen önündeki Welliton Soares'in eline çarpıyor ve hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösteriyor.

58'Prejuce Nakoulma, serbest vuruşta topun önünde ısrarlı bir şekilde durduğu için hakem tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

56'Ceza yayının sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Gökçek Vederson sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top barajdan geri dönüyor. Geri dönen topu önünde bulan Milan Mitrovic ceza yayının gerisinden sol ayağı ile gelişine şutunu çekiyor ancak top tekrar Şamil Cinaz'dan geri dönüyor.

54'Bu dakikalarda oyun sık sık sert faullerle duruyor..

54'Abdul Khalili'nin pasına sol kanatta hareketlenen Prejuce Nakoulma için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

52'Sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı son çizgiye inerken rakibi Milan Mitrovic'den sıyrılıyor ve ceza sahasına girer girmez pasını ortaya çeviriyor ancak kademede bulunan Efe Halil Özarslan araya giriyor ve Milan Mitrovic topu uzaklaştırıyor.

49'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gökçek Vederson ön direğe doğru ortasını yapıyor ve defansta bulunan Ozan Tufan topu uzaklaştırıyor.

46'Bursaspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen oyuna giriyor ve Bekir Yılmaz kenara geliyor.

46'Mete Kalkavan'ın düdüğü ile ikinci yarıya Mersin İdman Yurdu başlıyor.

45'Mete Kalkavan ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. Mersin İdman Yurdu soyunma odasına 1-0 üstünlük ile giden taraf oluyor.

45'Sağ kanatta bulunan Prejuce Nakoulma pasını ceza yayının hemen yanındaki Murat Ceylan'a veriyor. Murat Ceylan sağ ayağı ile gelişine şutunu çekiyor. O topa altıpas önünde bulunan Welliton Soares kafa vuruşunu yapıyor ancak top önce kaleci Okan Kocuk'a daha sonra da üst direğe çarparak kornere gidiyor.

45'Efe Halil Özarslan'dan seken topu önünde bulan Fernando Belluschi penaltı noktasının yanından rövaşata vuruşunu yapıyor ancak kaleci Nihat Şahin üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol ediyor.

45'İlk yarının sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

42'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Josue ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Milan Mitrovic topu uzaklaştırıyor.

41'Ozan Tufan'un uzun pası ile altıpasın sol köşesinde topla buluşan Fernandao uzanarak kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.

41'Defanstan gelen topu önünde bulan Josue ceza yayının sağından sol ayağı ile çok sert vuruyor ancak kaleci Nihat Şahin çift yumrukla topu uzaklaştırıyor.

39'Karşılaşmada bu dakikalar karşılıklı top kayıpları ile geçiliyor.

35'Topla oynama yüzdelerinde Bursaspor'un üstünlüğü bulunuyor.

31'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Fernando Belluschi penaltı noktasına doğru ortasını yapıyor. O noktada Şamil Cinaz kafa vuruşunu yapıyor ancak top Murat Ceylan'a çarparak kornere çıkıyor.

30'Fernandao'nun pası ile ceza yayının solunda topla buluşan Aziz Behich sol ayağı ile gelişine şutunu çekiyor ancak top direğin hemen yanından auta çıkıyor.

29'Sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı penaltı noktasına doğru ortasını yapıyor ancak Loret Sadiku topu uzaklaştırıyor.

27'Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Josue ceza sahasına ortasını yapıyor ancak top direk auta gidiyor.

25'Ceza sahasının hemen önünden sol taraftan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Fernando Belluschi sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak köşeye iyi uzanan Nihat Şahin direk dibinde kurtarışını yapıyor.

20'GOL!!! Mersin İdman Yurdu, Milan Mitrovic'in penaltı golü ile 1-0 öne geçiyor. Topun başına geçen Milan Mitrovic sol ayağı ile yerden çok sert ve düzgün vurarak topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderiyor ve takımını öne geçiren golü kaydediyor.

20'Topun başına Milan Mitrovic geçiyor.

19'Bursaspor'da ilk oyuncu değişikliği zorunlu olarak gerçekleşiyor. Cedric Bakambu oyundan çıkıyor ve kaleci Okan Kocuk oyuna giriyor.

17'Kaleci Harun Tekin, Welliton Soares'e yapmış olduğu faul sonrası direk kırmızı kart ile cezalandırılıyor ve Bursaspor 10 kişi kalıyor.

17'Mersin İdman Yurdu penaltı kazanıyor! Güven Varol'un uzun pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Welliton Soares kaleciyi çalımlamak isterken Harun Tekin kayarak müdahalesini yapıyor ve Welliton Soares yere düşüyor. Mete Kalkavan tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor.

14'Ceza yayının sol çaprazında topla buluşan Murat Ceylan sol ayağı ile çok sert vuruyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.

13'Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan yaptığı ortada topla buluşan Fernandao altıpasın önünden sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta gidiyor.

12'Orta alanın ilerisinde topla birlikte ilerleyen Serkan Balcı pasını hemen yanındaki Prejuce Nakoulma'ya vermek istiyor fakat top Şamil Cinaz'dan sekerek kendi önünde kalıyor. Ceza sahası içi sağ çaprazda topu önünde bulan Serkan Balcı şutunu çekiyor ancak kaleci Harun Tekin üzerine gelen topu yumruklayarak uzaklaştırıyor.

11'Ceza yayı önünde rakibi Abdul Khalili'den topu kapan Ozan Tufan kaleyi görür görmez şutunu çekiyor ancak top hemen önündeki Milan Mitrovic'den geri dönüyor.

10'Hızlı gelişen Bursaspor atağında Josue'nin arapası ile topla buluşan Cedric Bakambu ceza yayı içerisinden şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.

8'Sağ kanatta topla buluşan Fernando Belluschi ceza sahasına ortasını yapıyor ancak top kimşeye ulaşmadan auta çıkıyor.

6'Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Josue altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak Nihat Şahin topu rahatlıkla kontrol ediyor.

1'Gökçek Vederson sol kanattan ceza sahasına ortasını yapıyor. Şamil Cinaz'dan seken topu iyi takip eden Welliton Soares altıpasın sol tarafından şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

1'Mete Kalkavan'ın düdüğü ile maça Bursaspor başlıyor.

-İki takım da sahaya çıkıyor. Mücadale birazdan başlayacak.

İşte Kadrolar !

Spor Toto Süper Lig’in 22.hafta karşılaşmasında takımımız Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya geliyor.

Maç Metre

Stat: Bursa Atatürk Stadı

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Özgür Ertem, Murat Orhan, Serkan Tokat, Tolga Kadaz                                  

Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Şamil Çinaz, Renato Civelli, Aziz Eraltay, Ozan Tufan, Fernando Belluschi, Cedric Bakambu, Bekir Yılmaz, Filipe Josue, Jose Fernandao

Yedekler: Okan Kocuk, Ertuğrul Ersoy, Süheyl Çetin, Volkan Şen, Ozan İpek, Samuel Holmen, Enes Ünal

Teknik Direktör: Şenol Güneş

 
Mersin İdmanyurdu: Nihat Şahin, Serkan Balcı, Efe Halil Özarslan, Milan Mitrovic, Gökçek Vederson, Loret Sadiku, Murat Ceylan, Abdul Rahman Khalili, Güven Varol, Nguimbe Nakoulma, Welliton Morias

Yedekler: Zülfikar Yıldırım, Serkan Yanık, Mehmet Taş, Ricardo Pedriel, Melih Gökçek, Sinan Kaloğlu, Marco Futacs

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.