Hava Durumu

Timsah'ta altyapı parlayacak

Bursaspor'da Gençlik Geliştirme Program Sorumluluğu görevine getirilen Ümit Şengül, Bursa Hakimiyet'e özel açıklamalarda bulundu... Yeşil Beyazlıların altyapısındaki yeni patronu Şengül, "Öncelikle çok çalışmamız ve çok çabalamamız gerekiyor. Ancak nasıl bir sistem yapacağımızı biliyoruz. Mesela sezon içinde öne çıkan oyuncularımızın sosyal medya aracılığıyla tanıtımını yapacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2018 07:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2018 07:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah'ta altyapı parlayacak

BORCU GENÇLER BİTİRECEK
Bursaspor'da Faruk Korkmaz'ın istifasıyla boşalan Gençlik Geliştirme Program Sorumluluğu görevine getirilen Ümit Şengül, ilk açıklamalarını Bursa Hakimiyet'e yaptı. Altyapının önemine dikkat çeken Şengül, "Benim için 2-3 senedir altyapı koordinatörlüğü ve gençlik geliştirme sorumluluğu konusunda girişimler olmuştu bu döneme nasip oldu.

Bursaspor altyapısında oyuncu yetiştirerek, gelişimlerine katkıda bulunarak A takıma isimler kazandırmak istiyordum. Çok çalışmamız ve çok çabalamamız gerekiyor. Özellikle Bursaspor'un bu kadar borç yükü altında sıkıntı çektiği bir dönemde ciddi olarak altyapıdan yetişecek oyunculara ihtiyaç var.

Çünkü futbol takımlarının gelişmesi için altyapı önemli bir kaynak. Bursaspor'un da Türkiye'de altyapının lokomotifi olduğunu düşünüyorum. Her kulüpten öndeyiz ancak bilimsel verilere dayalı çalışma alanında da atılımlar yapacağız. Mümkün sayıda genç oyuncumuzu A takıma verebilmenin planlamasını sağlayacağız" diye konuştu.

SOSYAL MEDYA EKİBİ OLACAK
Timsah'ın geçen yıl altyapıda oldukça iyi bir sezon geçirdiğini belirten Ümit Şengül, genç oyuncuların parlatılması için sosyal medya ekibi kuracaklarını açıkladı. Şengül, "Bursaspor ile 3 yıllık bir sözleşme yaptım. Öncelikli hedefim kendi yaşlarında şampiyon olan gruplarımızın üstüne gitmek.
Mesela 15, 16, 17 ve 19 çok iyi durumda ancak artık onlara kuvvet, dayanıklılık, sosyal ve psikolojik destek vermeliyiz. Benim ana hedefim 12 yaşının ardından futbol okulundan gelen sporcularımızın 13, 14 ve 15 Akademi Ligi'nde mücadele ederken sağlıklı bir veriyi oturtmak.
Onların temel eğitim sistemlerini ayarlayarak belli bir düzende gitmek. Ayrıca Vakıfköy için sosyal medya birimi de oluşturacağız. Öne çıkan oyuncularımızı camiamız görsün diye onlar hakkında bilgiler paylaşacağız. Basını da bilgilendireceğiz. Herkes bu proje sayesinde Bursaspor'un altyapısından böyle bir oyuncu geliyor diye daha en başında görecek" dedi.

AYBABA BÜYÜK AVANTAJ
Yeşil Beyazlıların yeni patronu Samet Aybaba'dan da övgüyle bahseden Ümit Şengül, "Türkiye'de altyapıdan en fazla oyuncu oynatan takım Bursaspor'dur. Altyapıya eğilen birçok takım var ama onlar alt liglerde bunu yapıyorlar ve zaten gelişimini tamamlayanı hemen yolluyorlar. Bizde artık Samet Aybaba gibi de çok önemli bir şans var. Samet hoca Türkiye'de altyapıya ve genç oyunculara en çok şans veren isimlerin başında geliyor. Bu gelişme ile de Bursaspor'daki altyapı oyuncularının bakış açısı daha olumlu olarak değişti. Ben zaten hocam ile Kayserispor'da hem oyuncu hem de yardımcısı olarak çalıştım. 98'de bile Kayseri'den hemen 3 tane genç oyuncuyu A takıma almıştı" şeklinde konuştu.

İnegöl pilot olacak
Yeşil Bursa ile uygulanan pilot takım uygulamasına da değinen Ümit Şengül, "Bursaspor altyapısı için bence direkt hedef Bursaspor yani Süper Lig. İlk başta başka bir şey düşünmüyorlar. Bence pilot takım olacaksa 1. Lig ya da en kötü 2. Lig olması lazım. Eğer Yeşil Bursa devam edebilseydi hedefimiz de hemen bir üst lige çıkarmak olacaktı. Çünkü orayı cazip hale getirirseniz oyuncu da 1. ya da 2. Lig'e gidip 1 sene staj yaparak Bursaspor'a gideceğini bilirse bu proje başarılı olur. Ancak diğer durumlarda ben pilot takımın yararlı olacağını düşünmüyorum. Bu durumda da bu sezon İnegölspor'u bu şekilde kullanmayı düşünüyoruz. Zaten İsmail Ertekin hocamız var orada da, bize yardımcı olacaktır" diye görüş bildirdi.

Amatörler haber beklesin
Bursa'da yer alan amatör spor kulüpleriyle ilişkilerin gelişeceğini açıklayan Şengül, "Ben göreve geldiğimde yönetimle yaptığım ilk toplantıda bu sezon Bursa'da yer alan amatör takımların Türkiye şampiyonluklarına dikkat çektim. Bursaspor markadır ve Bursa olarak da biz çok büyük bir camiayız. Mesela amatör takımlarla, BAL takımlarıyla ve İnegölspor ile Karacabey Birlikspor olmak üzere sıkıntılarımız var. Olması da normaldir ancak biz altyapıya ciddi anlamda eğilen takımlarla dirsek temasında olacağız. Şimdi de bağımız var ama biz onlarla besleniyoruz. Dediğim gibi daha iyi ilişkiler kurarak onlara hem maddi destek olacağız hem de iyi oyuncularını alıp daha sağlıklı bir eğitim imkanı sağlayacağız. Mesela Zaferspor, Arabayatağıspor, Gülbahçespor ve aklınıza hangi iyi altyapı takımı geliyorsa bu sezon bizden her an haber beklesinler" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.