Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Timsah'ta tarihi imza

Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ile Bursaspor Başkanı Ali Ay, projenin işbirliği protokolü imzalarını tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 07:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 07:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah'ta tarihi imza

I HABER Tolga ÖZTAŞ I

TÖRENE BÜYÜK KATILIM
Bursaspor'un Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde yapalacak Spor Lisesi'nin işbirliği protokolü imzalandı. Protokole Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursaspor Başkanı Ali Ay, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin imza attı. Törene Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç'in yanı sıra mevcut yöneticiler ile projenin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan eski yönetim kurulu üyesi Ali Turan da katıldı.

TÜRK FUTBOLU KAZANACAK
Törende konuşan Başkan Ali Ay, "28 aylık görev sürecimizde başka projelerde olduğu gibi, spor lisesi yapımında da çok ciddi uğraşlar verdik. Bu projede eski ve yeni yönetim kurulu arkadaşlarımın yanı sıra Ali Turan kardeşimizin de çok büyük bir emeği var.

Herkese çok teşekkür ediyorum. Vakıfköy, Bursaspor'un temelidir, harcıdır. Geleceğin A takım oyuncusu olma hayaliyle buraya gelen oyuncularımız artık okul mu spor mu ikilemi yaşamayacaklar. Burada sadece Bursa ve Bursaspor kazanmayacak, Türk futbolu kazanacak" dedi.

Vakıfköy çok önemli
Projenin en büyük destekçilerinden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, "Yıldırım ilçemiz için büyük hedeflerimiz vardı. Bunlardan bir tanesi de Yıldırım'ı spor şehri yapmak. Vakıfköy Tesisleri de Yıldırım için çok önemli. Başkan Ali Ay da bir hayalle başladı. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle hayalleri gerçeğe dönüştürmede en büyük somut adımı atıyoruz" şeklinde konuştu.

22 BİN METRE KARELİK ALAN
Bursaspor Spor Lisesi projesi 22 bin metre kare alanda yapılacak ve Türk futboluna değer katacak. Bursaspor Vakıf Altyapı Tesisleri ve Spor Lisesi'nin konaklama bölümünde 70 oda, çok amaçlı salon, hobi odası, etüt odası, yüzme havuzu, 2 adet sauna, şok havuzu, 2 adet süs havuzu, fizyoterapi salonu ve soyunma odaları bulunacak. Lise bölümü ise 230 kişilik spor salonu, 16 derslik, kimya ve fizik laboratuvarları, yemekhaneler ve idari bölümlerden oluşacak.

Kurumsallaşıyoruz
Bursaspor Spor Lisesi'nin çok önemli olduğunu belirten Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Spor Lisesi ile Bursaspor, rakiplerinden bir gömlek daha üstün olacaktır. Bursaspor olarak kurumsallaşıyoruz. Spor kulüplerinde en büyük eksiklik olan kurumsallık artık gerçekleşiyor. Dünyadaki en büyük takımların özelliği de kurumsallaşmaktır" şeklinde görüşlerini belirtti.

Başka bir evreye geçiyoruz
Projenin hayat bulmasını sağlayan isimlerden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Sahada 9 yabancı futbolcu var. Acı mı? Gerçekten acı. Çocuklarımız yabancı futbolcuların ismini ezberliyor. Bursaspor'un Futbol Akademisi için şimdi başka bir evreye geçiyoruz. Akademik eğitimini almış futbolcular yetiştireceğiz. Fatih Terim, Samet Aybaba gibi isimleri belki de buraya getirtip ders verdireceğiz. Bursaspor'un ve Türk futbolunun altyapısı değişecek" dedi.

Dersler TFF'den
Spor Liseleri'nin kendine özel müfredatı olduğuna değinen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, "Müfredatı biz oluşturacağız, futbol ile ilgili dersleri de Türkiye Futbol Federasyonu oluşturacak. Altyapısı güçlü, namı yürümüş kulüplerle bu işi yapabiliriz dedik. Bursaspor aradığımız kulüptü. 10 yıl sonra buraya yeniden gelirsek bir sürü Enes Ünal'dan, Ozan Tufan'dan bahsedeceğiz. Bu projenin arkasında olacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.