Hava Durumu

Timsah turu Ankara'ya bıraktı

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında evinde Gençlerbirliği'ni ağırladı. 7 sarı kart, 1'de kırmızı kartın gösterildiği müsabaka 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah turu Ankara'ya bıraktı
Finalinin Bursa'da oynanacağı Ziraat Türkiye Kupası'nda taraftarları önünde şampiyonluk coşkusu yaşamak isteyen Bursaspor, daha önce kupada 3 kez final oynayıp kupayı müzesine götüremeyen Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Çeyrek finalin ilk maçında Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 berabere bitti. 

İLK YARIDA GOL SESİ YOK

İlk yarıda iki takımında karşılıklı ataklarıyla temponun yüksek geçtiği maçta gol sesi çıkmayınca iki ekip soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti: 0-0 

MERVAN HATAYI AFFETMEDİ

İkinci yarıya her iki takımda gol bulma arzusuyla başladı. Gençlerbirliği'nde mücadelenin 49.dakikasında Bursaspor savunmasının hatasını kabul etmeyen Mervan Çelik takımını öne geçiren golü attı: 1-0 

SERDAR'DAN HARİKA RÖVEŞATA

Timsah beraberlik golünü 10 dakika sonra 59'da duran topta altıpasa açılan ortaya harika bir röveşata vuruşuyla gole çeviren Serdar Aziz'le buldu: 1-1

VOLKAN KIZARDI

Karşılaşmanın 89.dakikasında saha bir anda karıştı. Gençlerbirliğili Hleb'le Bursasporlu Volkan Şen arasında çıkan tartışmayı takım arkadaşları yatıştırdı. Olayların durulmasının ardından hakem İlker Meral Hleb'i sarı kartla cezalandırılırken, Volkan Şen kırmızı kartla oyundan atıldı. Bursaspor karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

Karşılaşmanın rövanşı 8 Nisan'da Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak.

CANLI ANLATIM...

90 İlker Meral maçın bitiş düdüğünü çaldı.

90'Müsabakanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

90'Volkan Şen rakibi Aleksandr Hleb'in boğazını sıktığı için hakem tarafından Kırmızı kart ile oyundan atılıyor.

90'Faul sonrası oluşan gerginlikte Volkan Şen ile tartışan Aleksandr Hleb'e hakem sarı kartını gösteriyor.

88'Guy Landel ceza yayı sol çaprazından şutunu çekiyor, Bursaspor savunmasına çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

87'Oyun bu dakikalarda iki takımın karşılıklı pas kayıpları ile geçiliyor.

82'Ceza alanı içerisinde birbirlerinin posizyon almalarını engelleyen Radosav Petrovic ve Serdar Aziz'e hakem sarı kartını gösteriyor.

81'Bursaspor üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor, oyundan çıkan isim Josue, oyuna dahil olan isim Şamil Cinaz.

81'Gençlerbirliği üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor, oyundan çıkan isim Nemanja Tomic, oyuna dahil olan isim Guy Landel.

80'Serbest vuruşun kullanılmasına topun başında durarak engel olan Jean Jacques Gosso sarı kart ile cezalandırılıyor.

78'Savunmadan seken topla buluşan Nemanja Tomic ceza alanı içerisinde sağ çaprazdan şutunu çekiyor, top etkisiz bir şekilde yandan auta gidiyor.

76'Savunmadan seken topla buluşan Mervan Çelik ceza alanı içerisinde sağ çaprazdan şutunu çekiyor , top etkisiz bir şekilde yandan auta gidiyor.

73'Sol kanattan taç çizgisine yakın bir noktadan Guido Kocer ceza alanına topu ortalıyor, Bursaspor savunması topu tehlikeli alandan çıkarıyor.

70'Bursaspor ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor, oyundan çıkan isim Cedric Bakambu, oyuna dahil olan isim Samuel Holmen.

69'Ceza sahası dışında Mervan Çelik ile verkaç yapan Guido Kocer ceza alanı içesinde sol çaprazda topla buluşuyor, şutunu çekiyor ve top yandan auta gidiyor.

66'Müsabakada 66 dakika geride kalırken Gençlerbirliği takımı daha fazla topla oynayan ekip oluyor.

62'Gençlerbirliği ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor, oyundan çıkan isim Çağrı Bülbül, oyuna dahil olan isim Radosav Petrovic.

59'Golün pasını veren isim Fernandao.

59'GOOOLL! Bursaspor Serdar Aziz ile beraberliği yakalıyor. Sağ kanattan taç çizgisine yakın bir noktadan Josue serbest vuruş kullanıyor, ceza alanı içerisinde ön direğe doğru gelen topu Fernandao kafa pasıyla arka direğe yönlendiriyor, o bölgede bulunan Serdar Aziz şık bir yarım vole ile topu ağlara gönderiyor.

59'Gençlerbirliği takımı ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor, oyundan çıkan isim Halil İbrahim Pehlivan, oyuna dahil olan isim Guido Kocer.

58'Bursaspor sağ kanattan Volkan Şen ile korner kullanıyor, ön direğe gelen topu Gençlerbirliği savunması tehlikeli alandan çıkarıyor.

56'Uzak mesafeden kaleyi cepheden gören bir posizyonda Cedric Bakambu şutunu çekiyor, top kale üzerinden auta gidiyor.

55'Orta alanda rakibi Josue'yi faul ile durduran Çağrı Bülbül'ü hakem sarı kart ile cezalandırıyor.

54'Volkan Şen ceza sahası dışından sol kanattan ortasını yapıyor, etkisiz gelen topu Gençlerbirliği savunması tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

51'Topun oynanmadığı alanda Josue rakibi Halil İbrahim Pehlivan'ı itiyor, hakem bu posizyonda sarı kartını Josue için kullanıyor.

49'Golün pasını verem isim Uğur Çiftçi.

49'GOL! Gençlerbirliği Mervan Çelik ile öne geçiyor. Ani gelişen Gençlerbirliği atağında ceza alanı içerisinde sol kanatta Uğur Çiftçi yerden pasını müsait posizyonda bulunan takım arkadaşı Mervan Çelik'e veriyor, Mervan altıpas çizgisi üzerinden boş kaleye topu rahatca gönderiyor.

48'Bursaspor takımı sol kanattan Volkan Şen ile korner kullanıyor, ön direğe gelen topu Gençlerbirliği savunması tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

46'Hakem İlker Meral ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor, ikinci yarıya Bursaspor başlıyor.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMIYOR

45" Hakem İlker Meral ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. Ve karşılaşmanın 45 dakikası golsüz geçiyor.

45'İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

43'Bursaspor takımında Ozan Tufan kaleci Ferhat Kaplan ile topa yükselirken sakatlanıyor, oyun bu dakikalarda Ozan Tufan'ın tedavisi için duruyor.

41'Gençlerbirliği takımında Ahmet Oğuz rakip yarı alan sağ kanatta Aziz Behich'e sert bir müdahalede bulunuyor, hakem bu posizyonda Ahmet Oğuz'u sarı kart ile cezalandırıyor.

37'Ani gelişen Bursaspor takımı atağında Serdar Aziz oyun alanı çizgisi hemen yanından sağ kanattan topu penaltı noktasına yerden bırakıyor, o alanda topa hareketlenen Volkan Şen topu kontrol ediyor, şutunu çekiyor kaleci Ferhat Kaplan uzanarak kurtarıyor.

34'Karşılaşmada 34 dakika geride kalırken topla en fazla oynayan konuk ekip Gençlerbirliği oluyor.

32'Orta alandan gelen topa hareketlenen Uğur Çiftçi için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

28'Gençlerbirliği takımında kazanılan serbest vuruşta ceza yayı çizgisi hemen sağından topun başına Uğur Çiftçi geçiyor, top kale direğine çarparak oyun alanına geri dönüyor.

24'Josue'nin pasıyla ceza sahası dışından sol kanattan Aziz Behich ceza alanına ortasını yapıyor, fakat etkisiz ortası kale direğinin üzerinden auta gidiyor.

20'Orta alanda sol kanatta Josue'nin uzun aradan pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Aziz Behich, topla birlikte ceza sahası içerisine giriyor, penaltı noktasının sol tarafından yerden vuruşunu yapıyor, top az farkla kale direğinin yanından auta gidiyor.

16'Bursaspor takımında Aziz Behich rakip yarı alan sol kanatta rakibi Nemanja Tomic'i faulle durduruyor.

12'Josue'nin ara pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Volkan Şen altıpas çizgisi sağ çaprazından topun dibine girerek aşırtma bir vuruş deniyor, Gençlerbirliği savunmasında Ahmet Yılmaz Çalık son anda bir müdahale ile topu çizgiden çıkarıyor.

10'Orta alanda Cedric Bakambu rakibi Jean Jacques Gosso'yu faullü müdahale ile durduruyor.

9'Müsabakada bu dakikalar karşılıklı pas kayıpları ile geçiliyor.

6'Bursaspor takımı Josue ile ceza sahası dışından sağ kanattan serbest vuruş kullanıyor, Josue'nin ceza alanına gönderdiği topu kaleci Ferhat Kaplan yükselerek kontrol ediyor.

2'Orta alanda Ozan Tufan'ın uzun havadan pasıyla hareketlenen Volkan Şen topu müsait posizyonda kontrol edemiyor, kaleci Ferhat Kaplan topa sahip oluyor.

1'Hakem İlker Meral'in ilk düdüğü ile maça konuk ekip Gençlerbirliği başlıyor.

-İki ekipte sahadaki yerlerini alıyorlar, müsabaka birazdan başlayacak.

-Konuk ekipte ise sakatlığı bulunan Sedat Bayrak, Nizamettin Çalışkan ve Bogdan Stancu maç kadrosunda yer almıyor.

-Bursaspor'da sakatlığı bulunan Emre Taşdemir ve Kırmızı Kart Cezalısı Harun Tekin maç kadrosunda yer almıyor.

-Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Son 16 turunda Eskişehirspor'u 3-0 mağlup etti ve çeyrek finalde Bursaspor’un rakibi oldu.

-Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 turunda İstanbul Başakşehir’i penaltılarla 4-3 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

-İki takım en son 08.02.2015 tarihinde Bursa’da karşı karşıya geldi. Karşılaşma 3-1’lik sonuçla Bursaspor’un galibiyeti ile sona ermişti.

-İki takım daha önce resmi müsabakalarda 67 kez karşı karşıya geldi. Bursaspor 27, Gençlerbirliği ise 19 kez kazandı. Diğer 21 karşılaşmada eşitlik bozulmadı.

-Bursa Atatürk Stadyumu'nda saat 18:30'da başlayacak olan mücadeleyi hakem İlker Meral yönetecek.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final 1.müsabakasında, takımımız Bursa Atatürk Stadı’nda Gençlerbirliği ile karşılaşıyor.

Maç Metre 

Stat: Bursa Atatürk Stadı

Hakemler: İlker Meral, Cem Satman, İsmail Şencan, Abdulkadir Bitigen

Bursaspor: Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Renato Civelli, Serdar Aziz, Aziz Eraltay, Ozan Tufan, Bekir Yılmaz, Filipe Josue, Volkan Şen, Cedric Bakambu, Jose Fernandao

Yedekler: Sebastien Frey, Şamil Çinaz, Ertuğrul Ersoy, Ozan İpek, Fernando Belluschi, Samuel Holmen, Enes Ünal

Teknik Direktör: Şenol Güneş

 Gençlerbirliği: Ferhat Kaplan, H.İbrahim Pehlivan, Mervan Çelik, Uğur Çiftçi, Aliaksandr Hleb, Jean Gosso, A.Yılmaz Çalık, Ferhat Görgülü, Ahmet Oğuz, Nemanja Tomic, Çağrı Bülbül

Yedekler: Ramazan Köse, Taylan Antalyalı, Radoslav Petrovic, Guıdo Koçer, Berat Tosun, Guy Landel, Hakan Aslantaş

Teknik Direktör: Mesut Bakkal      
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.