Hava Durumu

Tıptaki gelişmeler sağlık harcamalarını artırdı

Mükremin İspirli, SGK Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2012 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2012 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tıptaki gelişmeler sağlık harcamalarını artırdı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Mükremin İspirli, sağlık teknolojileri ve sağlık hizmetlerinin genişlemesi ile devletin sağlık harcamalarının arttığını belirterek, "Sağlık hizmetlerinden faydalanan kişi sayısı artıyor. Eskiden tüp bebek bu hizmetlerin içerisinde yoktu. Yüz nakli gibi pahalı tedaviler de artık yapılıyor. Genel olarak baktığımızda kişi sayısı ve hizmet kapsamı artışı ödemelerin artmasına sebep oldu" dedi.

SGK İl Müdürü Mükremin İspirli, kurumun paydaşlarını tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, vatandaşları hak ve yükümlülükleri ile ilgili bilgilendirmek için çeşitli faaliyetler yaptıklarını anlattı. Sosyal güvenlik şuurunun küçük yaşta aşılanması için Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında Bursa'daki ilköğretim okullarında ödüllü resim, kompozisyon ve şiir yarışması düzenlediklerini söyleyen İspirli, okullarda gösterilmek üzere çizgi film ve 3 milyon kitapçık bastıklarını, bunları okullara dağıtacaklarını söyledi. Kurumun düzenli olarak en yüksek prim ödeyen ve borcu olmayan işverenleri de ödüllendireceğini belirten İspirli, "Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenecek gecede teşekkür plaketi verilecek. Tofaş, Oyak Renault Otomobil A.Ş., Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş., Componenta Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş., Delphi Automotive Systems Limited Şirketi, Magnetti Marelli Mako Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ISKO Şubesi, Korteks Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aunde Teknik Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş. ödüllendirilecek" dedi.


"YÜZ NAKLİ MASRAFLARI ARTIRDI"

Hafta boyunca etkinliklerinin süreceğini dile getiren İspirli, huzurevi ziyareti, spor müsabakaları, kişisel gelişim seminerleri, konser, konferans ve panel gibi birçok organizasyon düzenleyeceklerini açıkladı. İspirli, yıllar içerisinde sağlık ödemelerinin sürekli arttığına dikkat çekti. 72 milyon kişinin sağlık sigortası kapsamına alındığını ifade eden İspirli, "Amacımız herkese sağlık hizmeti sunabilmektir. Mesela yüz nakli çıkınca 50-60 bin TL sadece bir ameliyattan kaynaklanan ek maliyet. Bunlar yaygınlaştıkça masraflar artıyor. Bazı hastalıkların tedavileri ve yeni uygulamalar başlandığında onlara yapılan masraflar da artıyor. Sağlık alanındaki genişlemeler harcamaları daha da yükseltiyor" diye konuştu.

Sağlık hizmetlerinden faydalanan kişi sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken İspirli, "Eskiden tüp bebek bu hizmetlerin içerisinde yoktu. Bu kapsam içerisine alındı. Yüz nakli gibi pahalı tedaviler de artık yapılıyor. Genel olarak baktığımızda kişi sayısı ve hizmet kapsamı artışı ödemelerin artmasına sebep oldu"
Meslek kodu uygulamasının hayata geçmesi ile birlikte önemli bir kaynak daha sağlayacaklarını ifade eden İspirli, geçtiğimiz günlerde SGK Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya dayanarak 26 milyar TL'lik gelirin elde edileceğini hatırlattı.


SGK PERSONELİNE MODERN SPOR MERKEZİ


Konuşmaların ardından SGK Binası'nın altında yaklaşık 40 bin TL'ye yaptırılan sağlık merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Hafta içi ve sonu çalışanların yanı sıra, birinci dereceden yakınların buradan faydalanabileceklerini söyleyen İspirli, Atatürk'ün 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur' sözünü hatırlatarak, çalışanları spor yapmaya çağırdı. İspirli, merkezin yaklaşık 40 bin TL'ye mal olduğunu ifade etti.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.