Hava Durumu

TIR servis aracını biçti:35 yaralı

Gaziantep'te, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği TIR önünde giden tekstil fabrikası işçilerini taşıyan midibüs ile hafif ticari araca çarptı. Midibüsün devrildiği kazada fabrikadan evlerine dönen 35 işçi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2013 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TIR servis aracını biçti:35 yaralı

Kaza, saat 01.00 sıralarında Gaziantep- Araban karayolunun 8'inci kilometresinde ki Beykent Kavşağı yakınında meydana geldi. Mehmet Özkan'ın direksiyon kontrolünü yitirdiği 63 LU 763 plakalı TIR, önde giden Vakkas Yılmaz yönetimindeki 27 S 4758 plakalı servis midibüsü ile Hüseyin Sevimli yönetimindeki 27 Z 5432 plakalı hafif ticari araca çarptı.

Kazada, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikası işçilerini kente getiren midibüs devrildi, hafif ticari araç ise şarampole savruldu. O sırada yoldan geçen araçlarda bulunanlar kendilerini bir anda can pazarında bulan yaralıların yardımına koşarken, kaza yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen polisler ulaşıma kapatılan yolda güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri ise ilk müdahaleyi yaptıkları 35 yaralıyı ambulanslarla 25 Aralık, Şehitkamil ve Ersin Arslan Devlet Hastanesi ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne taşıdı. Kaza sonrası olayı haber alan tekstil işçilerinin yakınları da hastaneye akın etti. Hastanelerin acil servisine koşanlar, kaza yapan işçileri görmek ve doktorlardan bilgi alabilmek için mücadele etti.

YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Fabrikadan evlerine dönerken kazada yaralanan ve kentteki hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan 14'ü tedavilerinin tamamlanmasıyla taburcu edildi. Halen hastanede tedavi gören 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu 21 işçi şunlar:

Mehmet Deniz (25), Ahmet Karataş (23), İdris Yoğun (34), Ramazan Kervancı (35), Ayhan Ağca (38), Yusuf Kaya (29), Mustafa Dönmez (35), Yunus Önder (22), Yılmaz Zaferler (36), Serkan Demir (30), Oktay Yıldırım (34), Halil İbrahim Torun (23), Ayhan Comoğlu (40), Bekir Bayram (39), Vakkas Yılmaz (36), Mehmet Kavak (36), Mehmet Doğan (25), Ömer Karacan (31), Mehmet Fatih Doğruer (27), Yener Yılmaz ve Cuma Kuş.

TIR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

Kazaya neden olan TIR sürücüsü Mehmet Özkan polis tarafından gözaltına alındı. Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen sürücü Özkan gazetecilerin sorusu üzerine "Kaza oldu işte" demekle yetindi.

Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan karayolu, hasar gören TIR ve hafif ticari araç ile devrilen midibüsün çekici ile kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.