Hava Durumu

Tirilye hamamı mübadele müzesi oluyor

Mudanya Belediyesi, Osmanlı dönemi yapılarından olan ve 1980 yılına kadar faaliyet gösteren Tirilye Hamamı'nı, müze olarak Mudanya'ya kazandırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2018 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tirilye hamamı mübadele müzesi oluyor

Tarih boyunca zeytini ile ünlü vadinin iki yamacında kurulmuş tarihi bir yerleşim olan Tirilye, kültür varlıklarıyla adını dünya sahnesine taşıyor. Mudanya'nın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerini gün yüzüne çıkararak dünyaya tanıtma çalışmalarına başlayan Mudanya Belediyesi, Taş Mektep'ten Kemerli Kilise'ye, Dündar Evi'nden Aziz Vasil Kilisesi'ne pek çok tarihi yapıyı içinde barındıran Tirilye'de müze yapımı için kolları sıvadı. Mudanya Belediyesi, Osmanlı dönemi yapılarından olan ve 1980 yılına kadar faaliyet gösteren Tirilye Hamamı'nı, müze olarak Mudanya'ya kazandıracak. Yüz yıllık tarihi konaklar, Rumlardan kalan üç manastır, yedi kilise, üç ayazma ve Ortodoks Rum mezarlığı bulunan Tirilye'nin Mudanya'nın önemli bir turizm değeri olduğunu belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, ilçenin tarihine ışık tutacak bir çalışmaya daha imza attıklarını söyledi.

TİRİLYE MÜBADELE MÜZESİ'NDE SİZİN DE İMZANIZ OLSUN

Hamamın her türlü kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılacağı bir mekan haline getirileceğini kaydeden Başkan Hayri Türkyılmaz, "Avlulu Hamam müze ve sergi salonu olarak kullanılmak üzere hazır. Önemli olan tüm Mudanyalıların desteğiyle tarihimizi anlatan eserlerin bu müzede sergilenmesidir. Geçmişten günümüze kadar gelen eserlerin, araç ve gereçlerin, fotoğrafların, belgelerin sergilenmesinin hedeflendiği müzenin en önemli özelliği ise vatandaşların da paydaş olması. Gelin, bu müzede sizin de bir imzanız olsun. Evlerinizde, arşivlerinizde Mudanya'nın mübadeleden önce, mübadeleyle gelen tarihini anlatan, gözler önüne seren eserlerinizi müzemizde sergileyin. Tirilye Mübadele Müzesi'ni hep birlikte ilçemize, insanlığımıza kazandıralım" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.