Hava Durumu

Tırmanış tutkunları Uludağ'da buluşuyor

Bu yıl 5.si düzenlenecek olan "Uludağ Miks Tırmanış Festivali" başlıyor. İki gün sürecek olan festivalde 200 dağcı bir araya geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tırmanış tutkunları Uludağ'da buluşuyor
2011 yılından bu yana her yıl mart ayında kış ve doğa turizminin merkezi Uludağ'da gerçekleşen Uludağ Miks Tırmanış Festivali, kendi kategorisinde Türkiye’deki en önemli tırmanış festivallerinden birisi olarak görülürken, dağcılar Kar Çukuru bölgesine kamp atarak geceyi burada geçirecek. Türkiye'nin birçok ilinden gelecek olan dağcılar burada 30 farklı rotada tırmanış imkanı bulurken, tırmanışla dolu bir hafta sonu yaşayacak.

5 yıldır Uludağ Miks Tırmanış Festivalini düzenlemekte olan Serkan Ertem; "Festival her yıl artan katılımcı sayısıyla, başta Bursa bölgesinde olmak üzere Uludağ’ın dağcılık, tırmanış ve alternatif turizm potansiyelinin tanıtımına önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bu yıl hazırlayacağımız Uludağ Miks Tırmanış Festivali tanıtım filmi ile uluslararası festivallere katılarak tanıtım yapacağız. Yabancı dağcı ve tırmanıcıların bölgeye gelmelerini sağlayacağız" dedi.

Ertem, geçen yıl hazırladıkları "Uludağ Miks Tırmanış Rehberi" isimli rehber kitabın İngilizce baskısını hazırlayarak Uludağ’ın bir dağcılık şehrine dönmesi için çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.