Hava Durumu

TL'den solüsyonla dolar yaptılar!

Vanlı iş adamı Hazim Y. (35), 2016 yılında internet aracılığıyla tanıştığı, ABD'de yaşadığını söyleyen ve kendisini Avrupa-Asya Kıtalar Birliği Başkanı diye tanıtan Kamerun vatandaşı Joko Fatsa Bilaise (39) ile iş yapmak için anlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2017 07:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2017 07:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TL'den solüsyonla dolar yaptılar!

Hazım Y., Kamerun vatandaşı Joko Fatsa Bilaise (39) ve Yohana Benjamin Koulagna (35) ile İstanbul'da buluştu. İki Kamerunlu yanlarında getirdikleri renkli solüsyonla 200 TL parayı dolara çevirdikten sonra döviz bürosuna götürerek parayı bozdurdu. Daha sonra 5 milyon dolar hazırlamak için 1 milyon TL'ye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Hazım Y., istedikleri paranın 230 bin TL'sini vereceğini söyleyerek şüphelilerle yeniden buluşmak istedi ve polise haber verdi. Polis şüphelileri gözaltına aldı. Suçsuz olduklarını söyleyen Kamerunlular serbest bırakıldı. İki şüpheli hakkında dolandırıcılık suçuna teşebbüsten 4 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla dava açıldı.

Bakırköy 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu bulunan Yohana Benjamin Koulagna cezaevinden SEGBİS'le bağlanarak ifade verdi ve suçu, firarda olan diğer sanık Joko Fatsa Bilase'ye attı. Adresi tespit edilemeyen Joko Fatsa Bilaise hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.