Hava Durumu

Tofaş, 4 yabancıyla lige başlayacak!

Tofaş Başantrenörü Orhun Ene, sezona 4 yabancıyla başlayıp, gelişmelere göre 5. yabancıyı alma konusuna karar vereceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2020 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tofaş, 4 yabancıyla lige başlayacak!

Tofaş Başantrenörü Orhun Ene, bütün kulüplerde bütçelerin azalmasına bağlı olarak kadro değişiklikleri sonucunda, bu sezon koçların işinin her zamankinden daha zor olduğunu söyledi.
FIBA Şampiyonlar Ligi ve Basketbol Süper Ligi'nde hedeflerinin dışında; genç oyuncularına deneyim kazandırıp, daha fazla oyuncuyu A Milli Takım'a göndermeyi önemsediklerini vurgulayan Orhun Ene, Basketfaul'e şu açıklamaları yaptı:

"Bütün yabancılarımız yeni ve bunun yanı sıra Sammy Mejia ile Barış Ermiş gibi 2 deneyimli oyuncuyu kaybettik. Geçen sezonki basketbolumuz üzerinden oyun olarak bazı planlarımız var, ama oyuncuları bir arada gördükten sonra düşüncelerimizde bazı revizyonlar yapabiliriz.

KULÜP BÜTÇELERİ AZALDI

Bütçesel olarak bütün kulüpler aşağı gitti ve büyük olasılıkla aynı nedenle sezon içinde de fazla hamla yapamayacaklar. Daralan bütçeleri ve değişen kadroları da dikkate aldığımızda bu sezon koçların işinin daha zor olacağı muhakkak.

Barış, Sammy gibi oyucular çok önemliydi, onları arayacağız. O basketbol seviyesine gelmek, akıllı bir takım olabilmek zaman alacak.

TÜRKLERİN ROLÜ ÇOK ÖNEMLİ OLACAK

Geçmişten o yapı içinden gelen Berkan, Muhsin, Berk ve Mert Konuk gibi belli tecrübede olan oyuncuların rolü çok önemli olacak.
Yeni bir kadro ile mental anlamda da ne kadar anlaşacağımız önemli. Rakibin durumuna bağlı olarak değişken, farklı basketbol oynayabiliyorduk. Kafamızdaki basketbolu olgunlaştırabilmek için bu sene belli süre geçmesi lazım. Açıklarımızı enerjiyle açık kapatmaya çalışacağız.

SEYİRCİ OLMAZSA...

1-1.5 milyon dolar oyuncu bütçesi aralığında birçok takım var. Bu sezona kadar düşme mücadelesi verenlerle play-off'a kalanlar arasında fark oluşuyordu, o fark kapandı. Ayrıca maçlar seyircisiz oynanacak olursa ev sahibinin avantajı da kalmayacağı için beklenmedik sonuçlar olabilir.
Türkiye Ligi çok zor olacak, Avrupa'da oynayanlar açısından iki tarafı da kaldıracak oyuncu havuzuna sahip çok az takım var.

ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİMİZ

Sezona 4 yabancı ile başlayacağız, ileride kulübün imkanlarına da bağlı olarak transfer yapabiliriz, ama önceliğimiz gençlerimiz. Kararımızı belirleyecek faktörlerin başında onların performansı geliyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.