Hava Durumu

TOFAŞ, Anadolu Efes'i de farklı geçti

TOFAŞ, Basketbol Süper Ligi mücadelesinde sahasında karşılaştığı Anadolu Efes'i 80-69 mağlup etmeyi başardı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOFAŞ, Anadolu Efes'i de farklı geçti

Haber/Tolga Öztaş

Mavi Yeşilliler Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 7. haftasında parkede adeta fırtına gibi eserek Anadolu Efes'i 80-69 mağlup etti ve 7'de 7 yaparak namağlup liderliğini sürdürdü.

MAÇA İYİ BAŞLADI

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 7. haftada zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede TOFAŞ, Anadolu Efes'i ağırladı. TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk bölümlerinde Bursa ekibi dış atışlardan isabet bulurken, özellikle Sammy Mejia'nın 11 sayılık katkısı sonrası ilk periyodu 19-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte seyircisinin de desteğini alarak yakaladığı hızlı hücumları sayılara çeviren Mavi Yeşilliler, oyunda üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi. TOFAŞ özellikle Josh Owens ve Tony Crocker'ın skorer oyunu sonrası soyunma odasına da 42-28'lik üstünlükle girdi.

NAMAĞLUP GİDİYOR

İkinci yarıdan itibaren toparlanma sinyalleri veren Anadolu Efes, bu bölümde Bryant Dunston ve Vladimir Stimac ile pota altını etkili kullanmaya başladı. Fark da azalırken, buna karşın TOFAŞ skor avantajını sürdürerek son periyoda 54-51 üstün başladı.
Son çeyrekte ise Anadolu Efes'in dönüş çabalarına karşı hücumda bulduğu iyi ritmi koruyarak cevap veren Mavi Yeşilliler, parkeden de 80-69'luk galibiyetle ayrıldı. TOFAŞ, bu sonucun ardından 7. maçında da 7. galibiyetini alarak ligdeki namağlup liderliğini sürdürürken, Anadolu Efes ise ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı.

Nilüfer Tofaş Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Pierria Henry, Sammy Mejia, Tony Crocker, Raymar Morgan, Muhsin Yaşar beşiyle başlayan mavi-yeşilliler, ilk basketini Tony Crocker'ın üçlüğüyle buldu. Kaptan Mejia'nın sayılarıyla 5. dakikayı 8-7 üstünlükle geçen Bursa temsilcisi, Kenny Kadji, Sammy Mejia ve Tony Crocker ile skor üretmeye devam ederek ilk çeyreği 19-17 üstünlükle kapattı.

İkinci periyota iki takım da sert savunmayla başlarken, ilk 3 dakikalık dilimse tek basket Pierria Henry'den geldi. Josh Owens, Barış Ermiş ve Tony Crocker'ın elinden bulduğu sayılarla 15. dakikayı 29-21 önde geçti. Taraftarının desteğiyle temposunu artıran ve hızlı hücumlarla farkı açan TOFAŞ, Crocker, Barış, Josh Owens, Pierria Henry ve Yiğit Arslan'ın basketleriyle soyunma odasına 42-28 üstün girdi.

Üçüncü periyota Simon, Dunston ve Stimac'ın sayılarıyla hızlı başlayan konuk Anadolu Efes, 25. dakikada durumu 45-39'a getirdi. Josh Owens'ın basketleriyle nefes alan Bursa temsilcisi, 26. dakikada 49-41 üstünlüğünü korusa da İstanbul temsilcisi, Stimac, Simon ve Mc Collum'un basketleriyle 28. dakikada farkı 2'ye indirdi: 49-47.

Barış Ermiş'in son saniye basketiyle son çeyreğe 54-51 önde giren TOFAŞ Basketbol Takımı, dördüncü çeyreğe de Raymar Morgan'ın sayılarıyla etkili bir başlangıç yaptı. Tony Crocker, Kenny Kadji ve Barış Ermiş'in üçlükleriyle bitime 5.16 kala farkı yeniden çift hanelere (69-59) çıkaran Mavi Yeşilliler, Ledo ve Stimac'ın sayılarına Mejia'nın üçlüğüyle cevap vererek son 3.19'a girerken skoru 72-64'te tuttu.

TOFAŞ, taraftarları ise farkın açılmasıyla, büyük sevinç yaşadılar...

Pierria Henry, Sammy Mejia ve Raymar Morgan'ın faul çizgisinden kaydettiği sayılarla sonuca giden TOFAŞ, son basketini de Kenny Kadji'nin elinden bularak parkeden 80-69 galip ayrıldı.

Maçı Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen ve yardımcıları da izledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.