Hava Durumu

TOFAŞ efsanesi dönüyor

Bir yıl aradan sonra ait olduğu yere, Süper Lig’e dönen TOFAŞ şampiyonluğu doyasıya kutladı. Başantrenör Orhun Ene, “Esas işimiz şimdi başlıyor. Önümüzdeki senelerde her sene yükselen, Türkiye’de ve Avrupa’da yukarıya doğru çıkış yapan bir takım izleteceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOFAŞ efsanesi dönüyor
Ozan DEMİR'in özel haberi...
Federasyon Kupası’nı kazanarak başladığı 2015-2016 sezonunu Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğuyla kapatan ve bir yıllık aranın ardından adını Spor Toto Basketbol Ligi’ne yazdıran TOFAŞ’ta büyük bir mutluluk yaşanıyor.

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"
 
ŞAMPİYONLUK PASTASI KESTİLER

Kırmızı Beyazlı camia dün kulübün sosyal tesislerinde bir araya gelerek şampiyonluk pastası keserken, Kulüp Başkanı Okan Baş, Genel Menajer Tolga Öngören, Başantrenör Orhun Ene ve takım kaptanı Kaya Peker, çifte şampiyonluğun öyküsünü Bursa Hakimiyet’e anlattı. TOFAŞ’ın Süper Lig’e dönmesinin insanlar için ne kadar önemli olduğunu ve bu başarıların ne kadar özlendiğini şimdi daha iyi anladıklarını belirten Ene, esas işlerinin şimdi başladığını söyledi. 

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

GÜZEL BİR MODEL OLUŞTURDUK

Beklentileri boşa çıkarmayarak görevlerini yerine getirdiklerini ifade eden Orhun Ene, “İnşallah bundan sonraki süreçte yere ayakları çok daha sağlam basan bir kulüp, belki bütçesi hiçbir zaman çok büyük rakamlar olmasa da her zaman altyapısıyla bütünleşmiş, milli takım düzeyinde kaliteli Türk oyuncular ve kulübüne bağlı yabancı oyuncularla beraber güzel bir model oluşturmak istiyoruz. Konsantrasyonu kaybetmeden o hedefte ilerlemek, oyuncularımızın hem işlerine saygısını hem de kulüp içerisinde herkesin işe verdiği konsantrasyonu gösteriyor. Bu esasında bir anlamda başarılı olmak için koyduğumuz kriterlerden biriydi. Onu da başardık” dedi. 

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

ÇIKIŞ YAPAN BİR TAKIM OLACAĞIZ

TOFAŞ’ın geçmişte çok önemli oyunculardan oluşan güzel kadroları olduğunu önümüzdeki dönemde de kendilerinden böyle bir beklentinin olduğunu gözlemlediğini dile getiren Ene, “Belki biz bütçe olarak bu rakamlara ulaşamayacağız. Zaten model olarak da doğru olduğuna inanmıyorum. 

Ama Türk oyuncuları erkenden kadromuza katarak bir çekirdek oluşturduk. Eurolig’de oynamış, milli takımlarda oynamış isimler projemize inandılar. Kulübe sahip çıkarak Süper Lig’e çıkardılar. Şimdi attığımız bu temele kaliteli takviyeler yapıp, iyi yabancı oyuncuları da dahil edebilirsek önümüzdeki senelerde de her sene yükselen, Türkiye liglerinde Avrupa kupalarında yukarıya doğru çıkış yapan bir TOFAŞ izleteceğiz” dedi. 

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

Bursa bizimle gurur duyacak!

Kulüp Başkanı Okan Baş, “Bursa’ya basketbolda tekrardan Süper Lig’i getirdik. Başarıların keyfini yaşayacağız ancak hemen önümüze bakmak zorundayız” dedi. 

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Okan Baş, kulüp olarak çok keyifli bir yıl geçirdiklerini söyledi. Geçen sezon küme düştükleri için büyük bir acı duyduklarını ancak uzun vadeli plan yaparak ciddi bir yapılanmaya gittiklerini ifade eden Baş, “Bu bir takım oyunu. İyi bir aile olabilmenin bu işte çok büyük bir katkısı var. Bursa’ya basketbolda tekrardan Süper Lig’i getirdik. Bu şehrin takımıyız ve Bursa’ya katkı vermek için varız. Başarıların keyfini yaşayacağız ancak hemen önümüze bakmak zorundayız. Adım adım gidiyoruz. İlk hedefimizi başardık. Bundan sonra Süper Lig’de iyi basketbol oynayan, Bursa’nın gurur duyacağı bir takım olmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

Aile olduk

Dışarıdan bakıldığında yaptıkları işin kolay göründüğünü ancak 49 maçta 3 mağlubiyet alarak çifte şampiyonluk yaşamanın hiç de kolay olmadığını belirten Kaptan Kaya Peker şu ifadeleri kullandı; “Sezon başında ben bu takıma gelirken, bana kaptanlık gö-revi verdiler. Takım olabilmemiz için saha içinin yanında saha dışında da bazı şeyleri yerine getirmek gerekiyordu. Bazı takımlarda bu zorunluluk ama bizde bu kendiliğinden oldu. Nereye gitsek hep beraber gittik ve de herkes bundan zevk aldı. Sonuçta büyük bir aile olduk. Mutlu, huzurlu güzel bir sezon geçirdik. Başarının sırrı biraz buralarda yatıyor tabii ki.”

Parola Euro Cup olacak

TOFAŞ Spor Kulübü Genel Menajer Tolga Öngeren şampiyonluğun Bursa’ya hayırlı olmasını dileyerek gelecek sezonda şehirle daha çok bütünleşen bir takım olacaklarını söyledi. Euro Cup parolasıyla yola çıkacaklarını vurgulayan Öngören, “Önümüzdeki sezon Süper Lig’de Bursa yeni bir heyecan yaşayacak. Herkes o eski günlerin hayallerinde yaşıyor. Şu an o senelerin üstünden 16 yıl geçti. Biz şimdi yeni dönemde mutlaka sportif başarı olarak ilk sene sonunda Euro Cup’ı hedefliyoruz. Onun dışında Bursa’yla daha fazla bütünleşen bir kulüp olmak istiyoruz” dedi.

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

Büyük emek verdik

Sezon başından bu yana favori gösterildiklerini ancak böyle bir sonuca ulaşmanın kolay olmadığını belirten Barış Ermiş, “Biz başarıya inandık. Çok güzel bir sezon geçirdik ve kupanın da sahibi olduk. Her seriyi 3-0 geçtiğimiz düşünülünce insanlar zorlanmadığımız yanılgısına düşebilir ama Türkiye Basketbol Ligi çok zor bir lig ve her maç büyük emekler ile kazanılıyor” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.