Hava Durumu

TOFAŞ ilk yarıyı yenilgisiz kapadı

Türkiye Basketbol Ligi'nde ilk yarının son maçında TOFAŞ bir ara 10 sayı geriye düştüğü mücadele sonunda Sinpaş Denizli Basket'i son bölümdeki oyunuyla 89-85 galip gelerek, devreyi namağlup lider tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2016 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2016 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOFAŞ ilk yarıyı yenilgisiz kapadı
Atatürk Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye Barıi, Mejia, Caner, Ivanov ve Kaya beşiyle başladı. Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın 5. dakikasını Bursa temsilcisi 8-7 önde geçti. Bu dakikadan sonra üstünlüğü eline alan Sinpaş Denizli Basket dış atışlardan bulduğu basketlerle ilk periyodu 22-18 önde tamamladı.
 
İkinci periyodun başında iki takım da skor üretmekte zorlanırken TOFAŞ üç sayı çizgisi gerisinden Barış ve Hadi'yle farkı eritirken 15. dakikada üstünlüğü yeniden eline geçirdi: 30-29. Kalan bölümde üstünlük yine el değiştirirken son dakikaya girilirken TOFAŞ Barış Ermiş'in etkili oynadığı bölümde tecrübeli oyuncunun son saniye basketiyle soyunma odasına 47-41 önde girdi.
 
Üçüncü çeyreğe kötü başlayan Bursa temsilcisi hücumlardan da boş dönünce Sinpaş Denizli Basket Kenneth Boynton'un üç sayılık basketleriyle geriden gelerek üstünlüğü eline geçirdi ve 25. dakikasını 54-48 önde geçti. Konuk ekip bir ara farkı 10 sayıya kadar (61-51) çıkardığı periyodu 68-62 üstün tamamladı.
 
Dördüncü çeyreğe de iyi başlayan Sinpaş Denizli Basket olsa da TOFAŞ Sammy Mejia ve Tuğberk'in basketleriyle 35. dakikada farkı 5'e indirdi: 71-76. Kalan bölüm adeta nefesleri kesti. Kırmızı Beyazlılar Barış Ermiş'in üstün oyunuyla rakibi karşısında üstünlüğü yeniden eline geçirerek sahadan 89-85 galibiyetle ayrıldı ve ligin ilk yarısını 17'de 17 yaparak lider tamamladı. TOFAŞ'a galibiyeti getiren isimler 21 sayı, 6 asistle Sammy Mejia ve 18 sayı 5 asistle Barış Ermiş oldu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.