Hava Durumu

TOFAŞ'ta taşeron protestosu

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası, Me-Par ile arasındaki sözleşmenin sona ermesi sonucu 97 taşeron işçi, işsiz kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2018 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOFAŞ'ta taşeron protestosu

Türkiye'nin otomotiv devi TOFAŞ, Me-Par ile yaptığı sözleşmenin sona ermesinden dolayı işsiz kalan 97 kişi fabrika önünde eylem yaptı. Banttan inen araçları otoparka çekmekte görevli olan çalışanlar, işlerine son verilmesine tepki gösterdi. TOFAŞ'ta 2014 yılından beri görev alan işçiler adına açıklamada bulanan TÜMTİS Bursa Şube Başkanı Özdemir Arslan, "Sendikamız toplu iş sözleşmesi yapılması için yasal müracaatlarını yaptı. Bu işçiler Me-Par nakliyattan sigorta oldukları için, Me-Par ile TOFAŞ arasında bir iş sözleşmesi yapıldı. TOFAŞ bu işçilerin çalışma ortamını ortadan kaldırıyor. Bu 97 kişinin yaptığı iş için TOFAŞ kendi elemanlarını yerleştirdi" dedi.

Arslan, "İşçilerin hakları Türkiye Anayasası tarafından koruma altına alınmış olsa da, iş verenler çeşitli sebepleri bahane göstererek işçilerin görevlerine son verebiliyor. Eş ve çocukları için ekmek parası kazandıkları imkanı ortadan kaldırıyor. Bu işçiler 1 ayı aşkındır ücretlerini alamıyor. Buradan çıkarılırken, hiçbir şekilde kendilerine bilgilendirilme yapılmadı. 1 ay süresince bu işçiler içeride boş bekletildi. Ancak bu süreçte TOFAŞ'ta her dakika banttan araba inmeye devam ediyor. Bu arabalar başkaları tarafından parka çekiliyor. Bu insanların hak ettikleri kıdem tazminatlarının ne şekil ödeneceğinin bilgisi yok. Bu insanların hakları işverenlerin iki dudağı arasında olmamalıdır" diye konuştu.

Yapılan açıklamadan sonra fabrikanın önünden olaysız bir şekilde ayrılan işçiler yetkililerin biran önce harekete geçmesini ve gereken incelemeyi yapmasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.