Hava Durumu

TOFAŞ'tan, Arel'e farklı tarife

TOFAŞ üçüncü periyotta zorlanmasına karşın son bölümde iyi bir basketbol ortaya koyarak sahasında Arel Üniversitesi Büyükçekmece'yi farklı geçti.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2018 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2018 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOFAŞ'tan, Arel'e farklı tarife

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 10'uncu haftasında TOFAŞ, Arel Üniversitesi Büyükçekmece'yi ağırladı. Sakatlıktan dönen Barış Ermiş'in dış sayı isabetiyle başlayan mücadelenin ilk periyodu dengede geçti. Bu bölümü 22-20 önde geçen TOFAŞ, ikinci çeyreğin hemen başında Withey ve Berkan boyalı alanı zorladı ve 8-0'lık seri ile 13'üncü dakika içerisinde skoru 30-20'ye çekti. İstanbul ekibi Eldridge'in sayılarıyla ayakta kalırken, Muhsin Yaşar'ın smaç basketiyle mavi beyazlılar devreye 47-40 üstün girdi.

Dönüşte ilk etapta TOFAŞ oyun üstünlüğü sürdürürken, 23'üncü dakikadan itibaren konuk ekip maça ortak olmaya başladı. Gibson ve Williams ile pota altını etkili kullanan 27'nci dakika içerisinde Hayes'ın basketiyle de skoru 59-59'a eşitledi. Periyodun sonları karşılıklı basketlerle geçilirken, final çeyreğine de 68-68'lik eşitlilkle başlandı.

Mejia ve Yiğit'in dış sayı isabetleriyle sayılar bulan TOFAŞ, oyun üstünlüğünü yeniden eline geçirirken pota altı sayılarıyla da 34'üncü dakika içerisinde skoru 81-72 yaptı. Ardından hücumda daha organize olan TOFAŞ, Garrett ve Kadji'nin de sorumluluk almasıyla farkı giderek açtı ve parkeden 97-83'lük galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından TOFAŞ ligdeki 7'nci galibiyetini alırken İstanbul temsilcisi ise 6'ncı kez mağlup ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.