Hava Durumu

TOFAŞ'tan harika galibiyet

TOFAŞ Basketbol Takımı, 7Days EuroCup B Grubu beşinci haftasında Hırvatistan temsilcisi Cedevita Zagreb'i 94-89'luk skorla yenerek gruptaki ikinci iç saha maçından da galibiyetle ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 00:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 00:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOFAŞ'tan harika galibiyet

7Days EuroCup beşinci haftasında TOFAŞ, Cedevita Zagreb'i konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Diante Garrett, Demonte Harper, Sammy Mejia, Kyle Weems, Jeff Withey beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk sayısını Demonte Harper ile buldu. Jeff Withey'in pota altın basketi sonrası Kyle Weems ve Diante Garrett'ın üçlükleriyle 5. dakikada 13-12 öne geçen Bursa temsilcisi, rakibin sayılarına Sammy Mejia ve Kenny Kadji ile karşılık verse de ilk çeyrek 20-25 konuk ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci periyodun başında Muhsin Yaşar'ın orta mesafeli basketi sonrası Kenny Kadji'den skor katkısı alan TOFAŞ Basketbol Takımı, 15. dakikayı 33-37 geride geçti. Yiğit Arslan, Demonte Harper ve Sammy Mejia'nın sayılarıyla farkı eritmeye çalışan Mavi Yeşilli ekip, Kyle Weems'in üçlüğüyle 18. dakikada skoru 45-45'e getirdi ancak Cedevita Zagreb soyunma odasına James Bell'in üç sayılık basketiyle 50-53 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe sert savunmayla başlayan TOFAŞ, Muhsin Yaşar ve kaptan Mejia'nın sayılarıyla oyuna ağırlığı koydu. Mejia ve Kyle Weems'in üçlükleri 26. dakikada Mavi Yeşillileri 62-61 öne geçirirken, Kyle Weems ve Muhsin Yaşar'ın skor katkısıyla hakimiyeti eline alan Bursa ekibi, son çeyreğe 74-67 önde girdi.

Dördünü periyoda kaptan Mejia'nın iki sayılık basketiyle TOFAŞ Basketbol Takımı, Weems, Muhsin ve Kenny Kadji'nin basketleriyle son 5 dakikaya girerken farkı çift hanelere çıkardı: 82-72. Konuk ekip bitime 50 saniye kala durumu 88-85'e getirdi ancak kalan bölümde hata yapmayan TOFAŞ, Diante Garrett ve Kyle Weems'in sayılarıyla parkeden 94-89 galip ayrıldı.

Cedevita Zagreb karşısında TOFAŞ'ta Kyle Weems 23 sayıyla takımın en skorer ismi olurken; Diante Garrett ve Sammy Mejia'dan 15'er sayı; Kenny Kadji'den 14 sayı; Muhsin Yaşar'dan 12 sayı; Yiğit Arslan'dan 7 sayı; Demonte Harper'dan 4 sayı ve Berkan Durmaz ile Jeff Withey'den 2'şer sayı katkı geldi.

TOFAŞ Basketbol Takımı, 7Days Eurocup'taki sıradaki maçında 7 Kasım Çarşamba günü evinde Alba Berlin ile karşılaşacak. Mavi Yeşilliler, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 5. haftasında ise Darüşşafaka Tekfen'e konuk olacak. 4 Kasım Pazar günü Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

SLAVEN RIMAC'A ÖZEL KARŞILAMA

TOFAŞ-Cedevita Zagreb karşılaşması öncesi Hırvat temsilcisinin Başantrenörü Slaven Rimac'a özel karşılama seremonisi gerçekleştirildi. 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarında Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğunu Bursa'ya getiren, 2 Türkiye Kupası ve 1 de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan TOFAŞ'ın efsane kadrosunda yer alan Rimac için özel olarak hazırlanan video saha içerisindeki ekranlarda oynatıldı. Rimac da bu jeste alkışlarla karşılık vererek hazırlanan program için teşekkürlerini iletti.

'FIAT Şanslı Köşe'nin bu maçtaki misafirleri Zekiye Özaydemir, Sarp Ali Özaydemir ve Emre Eruyan oldu. Şanslı koltuğun misafirlerine devre arasında Palivor Çiftliği'nden ikramlarda bulunulurken, maçın devre arasında gerçekleştirilen yeni çekilişin kazananı ise 492 bin 634 şanslı numarasıyla Hasan Ceylan oldu. Ceylan, Barış Ermiş imzalı TOFAŞ formasının yanında 7 Kasım Çarşamba günü oynanacak TOFAŞ-Alba Berlin karşılaşmasını dilediği bir kişiyle birlikte saha içerisindeki özel koltukta izleme hakkı elde etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.