Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOFAŞ'tan Yunan rakibine fark!

18. Uluslararası Crowne Plaza Bursa Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası'nda ikinci günü tamamlandı. Günün ilk karşılaşmasında Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol, Pınar Karşıyaka'yı 90-84 mağlup ederken, TOFAŞ ise Yunanistan temsilcisi Promitreas Patras'ı 87-62'lik skorla geçti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOFAŞ'tan Yunan rakibine fark!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ'ın ev sahipliğinde bu yıl 18.'si gerçekleştirilen Uluslararası Crowne Plaza Bursa Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası'nda ikinci gün de geride kaldı. Crowne Plaza Bursa'nın katkılarıyla, geçirdiği trafik kazası sonucu 2001 yılında hayatını kaybeden eski milli basketbolcu Cevat Soydaş anısına düzenlenen organizasyonun ikinci gününde 2 maç oynandı. Nilüfer'deki TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan ilk maçta Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol, Pınar Karşıyaka'yla kozlarını paylaştı. Parkeden 90-84 galip ayrılan Sakarya ekibi, turnuvadaki ilk maçından mutlu ayrıldı.

Günün ikinci maçında ise TOFAŞ, Yunanistan temsilcisi Promitreas Patras ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya Diante Garrett, Demonte Harper, Kyle Weems, Kenny Kadji, Muhsin Yaşar beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketlerini Muhsin'in elinden buldu. Rakibin üçlüğüne Kyle Weems ile karşılık veren Bursa temsilcisi, Diante Garrett'ın sayılarıyla 5. dakikayı 10-15 önde geçti. Dış atışlarla etkili olan Yunan ekibi karşısında faul atışlarıyla skor bulan sayılar bulan TOFAŞ Basketbol Takımı, Yiğit Arslan ve Jeff Withey'in skor katkısıyla ilk çeyreği 21-25 önde kapattı.

İkinci periyoda da Yiğit Arslan'ın sayılarıyla hızlı başlayan ev sahibi ekip, Barış Ermiş ve Jeff Withey'in sayılarıyla skoru elinde tuttu. Diante Garrett'ın üçlüğü sonrası 17. dakikayı 37-39 üstünlükle geçen TOFAŞ, Garrett, Muhsin Yaşar ve Kyle Weems ile skor bulmaya devam etti ve soyunma odasına 43-48 önde girdi. Üçüncü çeyrekte ilk basketini Jeff Withey ile bulan Mavi Yeşilliler, Kenny Kadji, Diante Garrett, Jeff Withey üçlüsünün sayılarıyla arayı açmaya çalıştı. Yiğit Arslan'ın orta mesafeli basketi 27. dakikada farkı çift hanelere (55-65) çıkarırken, TOFAŞ; Harper'ın üçlüğü sonrası Yiğit ve Muhsin'in sayılarıyla son çeyreğe 55-72 üstün başladı.

İki takımın da sert savunmalarla başladığı dördüncü periyotta Demonte Harper ve Kyle Weems'in elinden bulduğu sayılarla son 5 dakikaya 60-78 önde giren TOFAŞ, Harper'ın üç sayılık basketiyle 21 sayılık farkı yakaladı: 60-81. Kalan bölümde Muhaymin Mustafa ve Emre Tanışan'ın sayılarıyla sonuca giden Bursa ekibi, parkeden 62-87'lik skorla galip ayrılarak grubu bir galibiyetle tamamladı. Turnuvada yarını maç yapmadan geçirecek olan TOFAŞ Basketbol Takımı, diğer maçlardan çıkacak sonuçlara göre 22 Eylül Cumartesi günü sıralama maçına çıkacak.

Promitreas karşısında TOFAŞ'ta Kyle Weems 17 sayı; Diante Garrett 15 sayı, Yiğit Arslan 14 sayı; Jeff Withey 11 sayıyla maçı çift hanelerde tamamlayan isimler oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.