Hava Durumu

Tomar tomar parayı bankadan alıp böyle götürdü

İstanbul’da tahsilatçılık yapan arkadaşındaki 770 bin dolarlık yaklaşık 2 milyon 300 bin liralık çeki yardım bahanesiyle aldıktan sonra bankada bozdurarak kayıplara karışan bir kişi yakalandı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tomar tomar parayı bankadan alıp böyle götürdü
İstanbul’da bir petrol dağıtım firmasında tahsilatçı olarak çalışan arkadaşına yardım etme bahanesiyle arkadaşındaki 770 bin dolarlık çeki alan ve bankada bozdurduktan sonra ortadan kaybolan bir kişi polis tarafından yakalandı. Olay anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay 12 Mayıs’ta meydana geldi. Bir petrol dağıtım firmasında çalışan 37 yaşındaki Şabettin İ., tahsilatçı olarak çalıştığı petrol şirketine ait 770 bin dolarlık çeki tahsil için Fatih Aksaray'da yer alan bir bankaya gitmek için yola çıktı. Şabettin İ., bankaya giderken bir kafede oturdu ve beş yıllık arkadaşı Kenan Y. (40) ile karşılaştı. Kenan Y.'nin yanında akrabası Ümran K. (42) da vardı. İddialara göre olay şöyle gelişti: Kenan Y.'de araba olduğunu fark eden Şabettin İ., "Bankaya birlikte gidelim. Çok yüklü birtahsilat yapacağım. Tek başıma gitmek istemiyorum" dedi. Üç kişi birlikte bankaya doğru yola çıktı. Ümran K. akrabası olan Kenan Y. ve arkadaşı Şabettin İ.'ye "Siz arabayı park edin. Ben sıraya gireyim ve paraları hazırlatayım" diyerek yardım etme bahanesiyle çeki aldı ve bankadan içeriye girdi.

Kısa bir süre sonra bankaya doğru yönelen Kenan Y. ve Şabettin İ.'nin yanına giden Ümran K., "Paraları hazırlıyorlar. Biraz dışarıda bekleyelim" diyerek ikiliyi oyaladı. M.E. adına düzenlenmiş sahte kimlikle çeki tahsil işlemlerini başlatan Ümran K., yaklaşık 2 milyon 300 bin lira nakit para ile bankadan kaçarak kayıplara karıştı. Şabettin İ. ile arkadaşı Kenan Y. durumu fark edince polis başvurdu.

Olayla ilgili çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayın şüphelisi Ümran K. bir ay sonra Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde yer alan bir adreste yakalanarak gözaltına alındı. 'Uyuşturucu, Kaçakçılık ve Güveni Kötüye Kullanmak' dosyalarından ötürü 14 farklı suçtan aranması olduğu ortaya çıkan şüpheli Ümran K.,Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine götürüldü.

Şüpheli Ümran K. ifadesinde kendisine yöneltilen suçlama ve iddiaları reddetti. Ümran K. polislere verdiği ifadede "Bana bir milyon dolar borçları vardı. Bana ödeme yaptılar. 230 bin dolar daha borçları var" dedi. Polis, iddialara göre ikilinin Ümran K.'ya borcu olduğuna yönelik bir belge bulamadı. Bankadan tahsil edilen 770 bin dolar nakit para ise yapılan aramalara rağmen bulunamadı. 'Güveni Kötüye Kullanmak' suçundan dolayı yasal işlem yapılan Ümran K. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yaşanan dolandırıcılık güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Bankaya giren Ümran K. Gişeye yaklaşarak işlemleri başlatıyor. Bir süre sonra banka görevlisi hazırladığı parayı Ümran K’ya veriyor. Ümran K ise aldığı parayı çantasına koyuyor. Bankadaki işlemleri tamamlanan şahıs para dolu çanta ile bankadan çıkıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.