Hava Durumu

Toplu taşımada maskeli yeni dönem!

İstanbul'da Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirildi. Vatandaşların büyük çoğunluğu maske takarken maskesi olmayan yolculara güvenlik noktasında maske dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2020 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2020 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Toplu taşımada maskeli yeni dönem!

Corona virüse karşı alınan önlemler çerçevesinde dün gece yarısı yeni tedbirler alındı. Bu kapsamda otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarını kullanan yolcuların maske takma zorunluluğu getirildi.

Metro ve metrobüslerde çoğu yolcunun bu kurala uyduğu gözlenirken bazı yolcuların maske takmadığı dikkat çekti.

Maskesiz yolcular toplu taşıma araçlarına alınmazken, turnikelerde bulunan güvenlik noktalarından ücretsiz maske dağıtıldı. Metro istasyonlarında yolculara sık sık maske takmaları ve temizliğe önem vermeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip corona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında, 30 büyükşehir ile Zonguldak iline giriş-çıkışın 15 gün süreyle durdurulduğunu, 1 Ocak 2000'den sonra doğanların sokağa çıkmalarının geçici olarak yasaklandığını bildirdi.

"Maske takma zorunlu olacak"

Pazar yerleri ve marketler gibi toplu halde bulunulan tüm alanlarda maske takılmasının artık zorunlu olacağını ifade eden Erdoğan, alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

"Ülkemizdeki 20 yaş altı, 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlular için de sokağa çıkma yasağı getiriyoruz. İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak."

Milli Dayanışma Kampanyası'nın 3. gününde 304 bin kişi ve kuruluşun 1 milyar 61 milyon liralık yardım yaptığını aktaran Erdoğan, "Her ne kadar CHP Genel Başkanı başta olmak üzere, kimi kesimler bu kampanyayı itibarsızlaştırmaya çalışmışsa da görüldüğü gibi milletimiz bu fitne odaklarına kulak vermemiştir." ifadesini kullandı

Öte yandan Erdoğan, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesine corona virüsten hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlunun adının verileceğini, hastanenin bundan sonra Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi olarak anılacağını sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın açıkladığı önlemlerle ilgili 81 ile genelge gönderdi.

Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştü. Görüşmede, Kovid-19'la mücadeleye yönelik iş birliği de ele alındı.

Corona virüste son durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da ilk kez video konferans yöntemiyle yapılan Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından corona virüse ilişkin son durumu açıkladı.

Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldığını belirten Koca, yapılan test sayısının 141 bin 716, toplam vaka sayısının ise 20 bin 921 olduğunu bildirdi.

Koca, "son 24 saatte 69 kişinin daha yaşamını yitirdiği, bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 425'e yükseldiği, 484 hastanın taburcu edildiği" bilgisini paylaştı.

İstanbul'da 12 bin 231, İzmir'de bin 105, Ankara'da 860, Konya'da 601, Kocaeli'de 500 vakanın bulunduğunu kaydeden Koca, bir Bilim Kurulu üyesinde de corona virüse rastlandığını aktardı.

Koca, 56 ilde corona virüs nedeniyle vefat yaşandığını, hayatını kaybedenlerin yüzde 78,7'sini 60 yaş üstü vatandaşların oluşturduğunu, tedavisi devam eden hastalardan bin 251'inin yoğun bakım bulunduğunu ifade etti.

THY iç hat seferlerini durdurdu

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında 30 büyükşehirden hava yolu ile de çıkışların 15 gün süreyle geçici durdurulmasından dolayı, iç hatlarda 14 büyükşehire yapılan kısıtlı sayıdaki iç hat seferlerimiz, 20 Nisan tarihine kadar iptal edilecektir." bilgisine yer veridi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.