Hava Durumu

Toprak ağası

Fransa Açık tek erkekler tenis turnuvası finalinde Rafael Nadal, Dominic Thiem'i 3-0 ile geçerek kariyerindeki 11. Fransa Açık Şampiyonluğu'nu kazandı ve Margaret Court'u yakalamayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2018 08:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Toprak ağası

ZORLANMADAN KAZANDI

Fransa Açık Tenis Turnuvası (Roland Garros) tek erkeklerde şampiyon Rafael Nadal oldu. İspanyol tenisçi, finalde Avusturyalı Dominic Thiem'i 3-0 yenerek bu turnuvadaki 11'inci zaferine ulaştı. İlk sette Thiem'e karşı üstünlük kurmakta zorlanmayan Nadal, seti 6-4 kazandı. İkinci sete rakibinin servisini kırarak başlayan tecrübeli raket, bu seti de 6-3 kazanarak setlerde durumu 2-0'a getirdi. Üçüncü sette de rakibine üstünlüğü bırakmayan 32 yaşındaki dünya 1 numarası, seti 6-2 aldı ve rakibini 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ

Kariyerindeki 11'inci Fransa Açık şampiyonluğuna ulaşan Rafael Nadal, yeni bir rekoru egale etti. Açık dönemde bir grand slam turnuvasını en çok kazanan tenisçi unvanının sahibi Rafael Nadal, elde ettiği bu zafer ile Avustralya Açık'ta 11'inci kez mutlu sona ulaşan Margaret Court'u yakalayarak teniste tüm zamanların rekoruna ortak oldu. Fransa Açık'a iki yıldır yarı finalde veda eden dünya 7 numarası 24 yaşındaki Thiem ise kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğu fırsatını bir kere daha kaçırdı.

Rafael Nadal Açık dönemde bir grand slam turnuvasını en çok kazanan tenisçi unvanının sahibi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.